Dårlig oppmøte på sciontologi-events i Los Angeles

Los Angeles skal etter sigende ha den største ansamlingen scientologer på planeten. På tross av at David Miscavige stadig skryter av voldsom ekspansjon, ser det ikke ut til at det hjelper på oppmøte.

Mike Rinder (forhenværende toppmann i OSA) har fått fingrene i en utsendelse som tyder på at de nå har problemer med å fylle opp så mye som 3000 plasser, og har flyttet den fra det sedvanlige stedet som tar 6500, til et som tar under 3000, og der veggene kan flyttes for å “tilpasse” rommet etter deltagelse. Det er kanskje noen som husker hvordan Arnie Lerma kneip dem i å photoshoppe inn ekstra deltagere på promo-bildene for å få det til å se fullt ut allerede i 1999. Ting har tydeligvis ikke blitt bedre, og nå har de Anonymous hengende over skulderen klare til å avsløre triks.

Det famøse juksebildet fra 1999: http://www.imediaethics.org/News/456/Wash_post_reveals_scientologys_doctored_image_after_ex-followers_dec_1999_discovery.php

Nå har altså deltakermengden sunket ytterligere, og scientologene har bestemt seg for å flytte arrangementene fra the Shrine Auditorium til Bonaventure hotel. Det som gjør dette såpass dramatisk er at mange av COS’ store organisasjoner befinner seg i Los Angeles, og betjening og Sea Org blir typisk fraktet til slike tilstelninger for å fylle opp seter. De er noe slikt som 500 Sea Org-medlemer på Gold Base, tilsvarende på “Big Blue” og ditto på Hollywood Guarantee Building og kanskje 500 til på diverse andre fasiliteter. I tillegg kommer betjeningen på Los Angeles’ 5 store Org’er, så Rinder antar at 2600 av setene burde kunne fylles opp med med COS’ egne folk.

Hvis vi tar Rinder på alvor, betyr det at Miscavige klarer å skrape sammen 1400 “vanlige” scientologer til de store eventene i Los Angeles…

Mike Rinder: http://www.mikerindersblog.org/event-attendance-terrible/

Det blir bedre:

En av Org’ene i Los Angeles er en ren Sea Org-org (si det mange ganger fort i fylla), den såkalte American Saint Hill Organization (ASHO). Denne holder hus i Big Blue (det blåmalte hotellet der lisa McPherson døde). Denne org’en er symbolsk viktig, fordi den har vært det eneste stedet der man kunne ta “Saint Hill Special Briefing Course”, et laaaaangt kurs der man sitter og hører på Hubbards psykotiske leksoner i time etter time.

Dette kurset er en forutsetting for å bli auditor. Å kunne levere dette kurset er derved en nødvendig for å kunne drive med scientologiens kjerneaktivitet (vel, den utenom å flå medlemmene), nemlig å drive auditing. Derfor har ASHO i Big Blue vært en “delt” org, der man har dobbelt opp med betjening, en for dagtid (“Day”) og en for kveldstid (“Foundation”). I følge Hubbard skulle alle org’er dele seg i Day og Foundation når de ble store nok. ASHO var den eneste rene Sea Org-orge’en som var delt.

I sommer kom imidlertid nyheten om at “Saint Hill Special Briefing Course” ikke lenger skulle selges fra ASHO. Spekulasjoner gikk på at kurset ikke var lønnsomt nok (34 tusen dollar riktig nok, men kurset kunne ta år å ta). Nå har Rinder lekket en e-post der ASHO Day og Foundation blir slått sammen. Dette høres kanskje ikke så dramatisk ut, men det betyr at scientologikjerka ikke bare er i ferd med å ryke tom for vanlige medlemmer, de har også problemer med å fylle opp stillingene i Sea Org. Det er godt mulig “Saint Hill Special Briefing Course” ikke bare var ulønnsomt, men også at de ikke lenger hadde kvalifsert personell til å holde det.

Så, det er ikke bare “public scientologists” som svikter, det begynner å tynnes i rekkene hos Sea Org også!

Mike Rinder: http://www.mikerindersblog.org/scientology-newspeak/

Mer nytt:

E-posten Rinder lekket var en innkalling til et “topp hemmelig” møte hvor de som møtte opp ville bli brifet i hvor fantastisk at er og hvordan scientologikjerka overtar verden (igjen). Nå har innholdet lekket ut, og det viser seg at Los Angeles org (en “Ideal org”) nå skal bli en Sea Org-org.

Dette høres kanskje ikke så spennende ut, men blant X-scientologer går analysene ut på at dette skylles at det rett og slett ikke er nok betjening i Los Angels org. Denne org’en skal være den største og viktigste org’en etter Flag Land Base og er den som betjener planetens største bestand av scientologer. At denne nå tas over av Sea Org er trolig en del av den generelle implosjonen av organisasjonen.

X-scientologenes forum:

Om vi skal tro tilbakemeldingene fra Xene, er overtakelsen av Los Angeles org en stor nyhet. Både Tony Ortega og Mike Rinder har begge valgt å spandere en hell post på å diskutere saken. Disse to er trolig de som har best forutsettinger fro å forstå hva dette i virkeligheten betyr.

Anbefales:

Tony Ortega: http://tonyortega.org/2014/10/02/qa-with-mike-rinder-understanding-the-sudden-changes-at-scientologys-la-complex/

Mike Rinders blog: http://www.mikerindersblog.org/pacla-org-update-contraction-is-expansion/

Chris Chelton har dessuten skrevet en god og kortfattet analyse av hva sammenslåingen av LA Org og ASHO natt- og dagskift og Sea Org-overtakelsen av LA Org betyr. Lettlest og velskrevet:

http://mncriticalthinking.com/2014/10/05/were-closing-to-better-service-you/#more-463

I kjølevannet av sammenslåingen av dag- og nattskiftet LA Org, har nå også Advanced Org Saint Hill, UK (AOSHUK) og Saint Hill Foundation blitt slått sammen til en org. Nå er Saint Hill ikke hvilken som helst org, det er et stort og glorete nybygget gods i forloren gotisk stil, der Hubbard huserte da han bodde i England. Saint Hill representerer både Hubbard og scientologi på høyden av sin makt, og siden den gang har målet for de forskjellige orgene rundt omkring å vokse til “Saint Hill size”.

En av forutsetningene for å ha denne etterlengtede statusen er blant annet å ha både day og foundation-skift. Eller sagt på en annen måte, Saint Hill er ikke lenger Saint Hill sized!

Mike Rinder:

http://www.mikerindersblog.org/big-expansion-news-another-org-closes/

Ai, ai! Gode nyheter.

Fiffig Hubbard-skriv Rinder siterer, forresten:

LRH ED 7 INT 16 March 1969 “CLOSING OR COMBINING ORGS”:

CLOSING OR COMBINING ORGS WITH THEIR FOUNDATIONS IS UNLAWFUL AND IS AN ACT OF HIGH TREASON.

Or HCO POLICY LETTER OF 7 April 1969 ORG REDUCTION OR ERADICATION:

It is an act of Treason to reduce, combine or close an org.

Mike Rinder har sett litt på de siste promo-utsendelsene fra American Saint Hill Organization (ASHO), der de er enormt begeistret for å ha kurset 17 stykker til “clear” på to måneder. Dette virker jo ikke så vært, men når man holder dette sammen med hvor mange “auditors” ASHO faktisk har, og hvor lang tid de selv selv hevder kursingen har tatt, får man at de har 3 auditors per “clear” til enhver tid. Det er med andre ord massiv overkapasitet. Når man legger til at disse tallene alltid er “litt opstimstiske” og at de fleste som har kurset seg til “clear” er folk som har nådd “clear” fra før av og har måttet gjøre det om igjen grunnet Miscaviges mange krumspring med materialet, er 17 “clears” ikke så mye å skryte av likevel.

Mike Rinder:
http://www.mikerindersblog.org/asho-is-booming-not/

I følge LA Org renner det inn 600 mennesker (“bodies in shop”) i uka. En korrespondent over på Rinders blogg har stukket bortom og tatt en titt på forholdene:

http://www.mikerindersblog.org/la-org-bodyrouting/

Morsomt med den ene dama som ser ned på fyren med nakkekrage. Hun har tydeligvis lesebriller. Men i Dianetikk-boka står det jo at man trenger ikke slikt. :imp:

2 Likes

Bare hvis man er “clear”, tror jeg? :wink:

1 Like

Mulig du har rett. I det minste kan man tolke det som står i Dianetikk-boka på den måten. Men Hubbard har også kommet med:

You are only three or four hours from taking your glasses off for keeps.

Men briller bruker de fortsatt. :sunglasses:

3 Likes

Nytt om "Saint Hill Special Briefing Course"

Det beryktede “Saint Hill Special Briefing Course”, som er en slags utholdenhets-test der man sitter og hører på Hubbards innspilte mer eller mindre (stort sett mindre) intelligente mentale utgytinger i timesvis er nå ikke lenger annonsert hverken fra ASHO eller Saint Hill i England eller noen av de andre “Saint Hill orgene”. Spørsmålet er om dette betyr at selve kurset er lagt ned (ulønnsomt) eller om det er overført til Flag (“Big Blue”) for å holde aktiviteten der oppe.

Hva som enn er årsaken, tegner det ikke godt for organisasjonen.

Mike Rinder:’
http://www.mikerindersblog.org/the-shsbc-is-dead/

I følge litt nylekket promo-materialer fra LA Org uteksaminerer de i underkant av to “clears” i uka. Med denne farten vil det ta hundre tusen år å nå gjennom hele Los Angeles:

http://www.mikerindersblog.org/la-org-is-not-clearing-la/

1 Like

Hva med hele verden? Noen som har regnet på det? :stuck_out_tongue:

Med to clears i uka? Om vi satser på at verdens befolkning holder seg stabil, vil det ta 67 millioner år til å “Clear the Planet”, dvs omntrent like mange år som det har tatt siden dinosaurene parkerte tøflene ti i dag.

1 Like

Mulig jeg har nevnt om dette før, men her er i det minste en oppdatert versjon av min egne avsløringer av bildemanipulringer.

Selv skjønner jeg ikke hvordan man kan tro på noe som helst hvis man er nødt for å lyve for å argumentere for det?

Og her er et annet bilde man kan undersøke:

Det er hentet fra siden:

Scientology Welcomes 2016 Following Year of Unprecedented Expansion and Advance

Og det er liksom noe med de bakerste seksjonene?!

PS: I Norge kom jeg over et konkret eksempel på noe lignende. Men der var det at man i all stillhet fjernet personen som hadde havnet i unåde. Se bare på siden om sentralstyret i et politisk parti i Norge. Slikt var bildet der tidligere i år:

Studerte man bildet, ville man se en person som ikke var nevnt under de som var «Valgt på Arbeiderpartiets 66. ordinære landsmøte 20.- 23. april 2017.». Men fyren var jo valgt der? Så rent formelt sett var det historieforfalsking å bare fjerne navnet. Det riktige hadde vel vært å skrive om alle som ble valgt, for så å fortelle om eventuelle endringer senere? (Og senere la de til i parentes at den fyren «trakk seg som nestleder 7/1».)

Og først litt senere innså noen at det kanskje var bedre å bruke dette bildet i stedet:

Så vidt jeg skjønner, er bildet valgt og/eller beskåret slik at en viss person ikke lenger er synlig. :smirk:

1 Like