Intervju med norsk talsmann

Jeg snuste nylig rundt på en side med temmelig åpenbare sympatier for scientologikirken og kom til å oppdage en henvisning til et intervju med Rasmus Lossius, en ikke akkurat ukjent størrelse i den norske scientologibevegelsen. Han har i hvert fall dukket opp i en del medieoppslag i årenes løp, så jeg tenkte dette kunne være av interesse.

Jeg har ikke fått hørt det ferdig riktig ennå, men alt tyder på at han gjør en glimrende jobb som tøvete talsmann.

1 Like

Rasmus Lossius er informasjonssjef for den Norske scientologikirken. I denne episoden blir han invitert med for å forklare om religionen, hva som gjør scientologi til en kirke, om grunnlegger og science-fictionforfatter L. Ron Hubbard, om scientologenes syn på psykiatri, hvorfor de har et tomt kontor og en badstu i kirken, om kontroversen rundt og kritikken av religionen i media, avrusningsprogrammet deres Narconon, synet på ånd, etterliv og liv på andre planeter og mye mer.

Hadde vært vittig å plukke fra hverandre alle svarene, med sitater og henvisninger til kilder.

Enig, det er en del å ta tak i her. På stående fot etter første lytting:

Eks-scientologer som er bekymret for at personlig informasjon skal brukes mot dem vil bare gjøre seg viktige (sannhet: beviselig policy som går tilbake til Hubbards dager)

Scientologikirken har et uproblematisk forhold til homofile (til tross for at Hubbard allerede i førsteutgaven av Dianetikk-boka uttalte seg fordømmende om homofili)

Bortforklaring av Xenu (OT 3, igjen, det mangler ikke på vesentlig dokumentasjon og kirken har krevd copyright-rettigheter på materialet, hvilket bekrefter at det er ekte)

Kritikere av scientologi er bare en liten gruppe som får uforholdsmessig mye oppmerksomhet (her er det vesentlig å ta med diverse rettssaker, høringer, at kirken tidligere har vært forbudt i land som Australia)

2 Likes

Kanskje vi kan lage et slags “svar” til podcasten og sende til denne Skaufjord? Kanskje åpent brev til Lossius? Lenge siden vi har gjort noe slikt.

Kanskje @JohnSteed eller en mod kan gjøre hovedposten om til wiki, så kan alle hjelpe til med å samle kilder og slikt?

1 Like

Sikkert ryddigere å lage en egen wiki-prosjekttråd, tror jeg.

Er det interesse for å lage et prosjekt?