Ken Dandar frikjent i apellretten i Florida

Scientologikirken har som ingen annen organisasjon brukt rettsystemet i USA som våpen. Ikke bare har de gått løs på kritikere, de har også målbevisst gått etter advokatene som som representerer dem. En av deres farligste motstandere har vært advokaten Ken Dandar, som representerte Lisa McPhersons familie i det rettslige etterspillet rundt det groteske dødsfallet.

Som den del av forliket som Scientologikirken tvang fram gjennom å får rettspatologen til å endre sin rapport, underskrev Dandar på at han ikke skulle representere andre som saksøkte organisasjonen. Imidlertid var han advokat for moren til Kyle Brennan, som saksøkte deler av organisasjonen og tre navngitte scientologer etter at Kyle begikk selvmord etter å ha blitt fratatt medisinene sine mens bodde hos faren. En av de saksøkte er Denise Miscavige, søsteren til organisasjonens leder.

Saken ble avvist, og i etterspillet saksøkte Scientologikirken i 2010 Dandar for brudd på det (den gang) hemmelige forliket fra McPherson-saken. De fikk medhold i en lavere rettsinstans, og Dandar endte med en gjeld på over en million dollar til organisasjonen. Dette har effektivt satt Dandar ut av spill som advokat. Nå har appelldomstolen avgjort at lokalretten ikke hadde anledning til å idømme Dandar en slik straff, og har instruert den lavere retten til å oppheve dommen og frafallet kravet mot Dandar. Dette er en utrolig seier for Dandar, og en skikkelig smekk for Scientologikirken som har satset mye på saken.

Tony Ortega: APPEALS COURT STRIKES SCIENTOLOGY’S $1 MILLION JUDGMENT AGAINST KEN DANDAR

Dommen: http://tonyortega.org/2016/03/02/appeals-court-strikes-scientologys-1-million-judgment-against-ken-dandar/#more-29115

1 Like

Du kom meg litt i forkjøpet med denne nyheten, hehe.

Kjekk lunsj-lesning på en torsdag.

Her er selve dokumentet hvis noen skulle være interessert:

1 Like

Tampa Bay Times har en artikkel oppe om saken:

Appeals court rules in favor of Tampa attorney in years-long fight with Scientology

1 Like

Scientologikirken anket avgjørelsen fra appelldomstolen til høyesterett i Florida, men høyesteretten av avvist anken. Scientologikirken har nå bare to valg: Anlegge ny sak mot Dandar (som per i dag ikke har noe med noen scientologi-relaterte saker å gjøre) eller slikke sine sås og la Dandar være.

Det mest ligiske ville være å la saken være, men det er Scientologikirken dette handler om, og det spørs om logikken vil overvinne hevnlysten.

Tony Ortega: Ken Dandar wins again — is a new lawsuit next?