Klargjøring av Facebookside

Tittel på sida:
“Chanology Norge - Bevisstgjøring rundt scientologikirkens overgrep”

Beskrivelse:

"Chanology Norge er landets eneste motstandsgruppe mot scientologikirken som ellers får operere fritt i Norge.
Scientologikirken har en lang historie med utnyttelse av sine betalende medlemmer. Her snakker vi blant annet om slaveri, økonomisk og emosjonell utpressing, svaertekampanjer mot tidligere medlemmer og motsdandere, manipulasjon, samt separasjon og ødeleggelse av familieforhold.

Kriken har også flere store kjendisnavn med seg som antas å motta større pengesummer for å spre kirkens budskap. Noen av disse er Tom Cruise, John Travolta og Hank Von Helvete.

Ettersom scientologikirken har en lang historie med å forfølge og sverte deres motstandere er det en viss nødvendighet for oss å ivareta vår anonymitet.

Planlegging av arrangementer og annet arbeid finner sted på vårt forum (http://chanologynorge.org/), kom gjerne innom en tur, vi trenger all den hjelpen vi kan få."

Første post:
Hei og velkommen til Chanology Norge!
Vi er en liten, men forhåpentligvis voksende gruppe som ønsker å skape bevissthet og informere offentligheten om Scientologikirkens overgrep.

Hvorfor skal du bry deg?
Scientologikirken har mesteparten av aktiviteten sin i USA, men deres aktivitet i Norge og nødvendigheten av en bevisstgjøringsgruppe rundt dette er begge betydelige.
Scientologikirken er kjent for å utnytte sine medlemmer både økonomisk og emosjonelt, i de mest ekstreme rapporterte tilfellene av dette har de til og med tydd til slaveri i maskinrommene på deres internasjonale paramilitære cruiseskip. (https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Org)
I Norge har de hovedkvarter i Tollbugata, hvorfra de regelmessig rekrutterer gjennom propagandaspredning på Karl Johansgate.
Deres vanlige fremgangsmåte er rekruttering gjennom det de kaller e-meter tester, hvor man blir satt til å holde på et instrument som måler forandringer i fuktighet og styrke på ens grep mens de stiller en rekke spørsmål. Utifra svarene de får vil de gi visse tilbud som, for en betydelig pris selvfølgelig, kan være et utgansgspunkt for din fremtidige reise mot frelse og frigjøring av sinnet. Inkludert i denne prosessen er massive mengder med betaling, samt emosjonell manipulasjon og ofte betydelige ødeleggelser av familieliv.
Etter 22. Juli hadde den norske scientologikirken et telt stående på Youngstorget hvor de tilbød terapi og helbredelse for alle påvirket av hendelsen. Alle ble selvfølgelig sendt videre med diverse brosjyrer, bøker og DVDer om hvor fantastisk scientologi er og hvilke goder man kan nyte av ved slutte seg til dem.
De har også en pågående utstilling av sine bøker i vinduene til Oslos største bokhandel på ElDorado.

Performia er også en institusjon som er godt etablert i Norge. De har også lokaler i Oslo sentrum og er et rekrutteringsbyrå som selger personlighetstester utviklet av scientologikirken. Betydelige prosentandeler av dette salget går direkte til hovedorganisasjonen i USA. De har også et sentralt symbol fra scientologi i logoen sin, selv om de hevder at de ikke har noe med dem å gjøre. (http://performia.no/)

Hva kan DU gjøre for å hjelpe til?
Du som enkeltperson kan selvfølgelig velge i hvilken grad du ønsker å bidra til prosjektet vår, om i det hele tatt.
Vi trenger riktignok all den hjelp vi kan få om dagen om vi skal klare å bygge oss opp til å bli en aktiv gruppe igjen.
Om du liker og deler denne siden vil det bidra til generell bevisstgjøring av oppdraget vårt. Det kommer regelmessig til å bli delt informasjon her, alt fra nye og gamle artikler og scientologi til oppdateringer om hva vi driver med og arrangementer som demonstrasjoner og flygebladutdelinger.
Hvis du kunne tenke deg å involvere deg videre trenger vi all den hjelp vi kan få akkurat nå. Vi har mye arbeid å gjøre med ting som organisering av ressurser, oppdatering av gammelt materiale, skriving av "pressemeldinger, og ikke minst stabil økonomisk dekning for drift av forumet vårt.
Ta gjerne turen innom http://chanologynorge.org/ om du ønsker å vite mer.

OBS!
Ettersom Scientologikirken har en lang historie med å forfølge og drive svertekampanjer mot sine motstandere er det en viss nødvendighet for oss å holde våre virkelige identiteter anonyme.
Vi har ingen relasjon eller kobling til grupper som anonymous eller andre ulovlige eller gråsonelovlige aktivistgrupper. Chanology har sitt opphav på noen av de samme anonyme bildefora, men etter en serie uheldige hendelser i 2008 har vi løsrevet oss fra dem. Vi er en aktivistgruppe som holder oss til det som er lovlig, og ønsker ikke noe bråk eller drama rundt ting som ikke har med vårt formål å gjøre.

Første innfallet mitt er at det kanskje må “strammes” litt inn. Du er innom mye viktig og interessant, men jeg tror vi kan koke det ned ytterligere. Og kanskje det er viktig å ha med referanser det vi prater om? Går det an å ha linker i løpende tekst på FB, forresten? Type slik.

Nei det går ikke.

Jeg er enig der, har du noen videre forslag til hvordan å stramme det inn? Mener du kun i form av ordbruk eller innhold også?

Jeg skal se om jeg kan knote noe til denne intro-sida her på forumet, så kan vi kanskje fusjonere tekstene på et eller annet vis. Jeg har nok en tendens til å være for knapp og tørr, muligens. Så kanskje et sted midt mellom er bra. :slight_smile:

Da får vi kjøre en litt mer primitiv løsning. (1)

 1. Lenke til det vi skriver om.

ok, da venter jeg på deg om det :slight_smile:

Bra plan!
Så var det bare å finne håndfast materiale om alt sammen. Jeg er dessverre litt knapp der. Har funnet litt artikler fra media via googling, men det er det. Har skrevet det meste fra minne.

Forhåpentligvis noe klart tidlig denne uka her. :slight_smile:

Sjekk “Om oss”-tråden (altså den i toppmenyen). Er alt noen linker der, under “Hvorfor protestere”. Ofte er det jo nok med Wikipedia-artikler også. Eller aktuelle nyhetssaker (Kaja Ballo osv).

Tidlig opp, så hopper i køya straks. Fortsetter i morgen! :smile:

Leste med interesse denne diskusjonen. Ja, kanskje det ikke er så dumt å “tone det ned” litt, at en bruker et litt mindre ladet språk (emosjonelt sett) og fokuserer mer på å pirre leserens nyskgjerrighet som kanskje gjør en mer lysten til å oppsøke kildene fremfor å oppleve å få servert alt kanskje. Det blir vel en balansegang mellom sterke virkemidler og objektivitet. Men jeg lurer litt på hvem som er målgruppen? Kan det sies litt om det?

1 Like

Fått gjort litt på introduksjonsteksten nå:

Skal se om jeg ikke klarer å koke tekstene sammen på et eller annet vis.

Gode ideer og tanker, @Karloff. Målgruppa er nok “hvem som helst”, men vi må tenke på at språket kan peile seg inn mot bestemte grupper. Så der har du et poeng. Tror vi må være litt forsiktige med å bruke et for ladd språk. For da gjør vi jo egentlig det samme som CoS - slik de f.eks. skriver om psykiatri.

I starten av Chanology var en opptatt av å oppfordre folk til å sjekke ut ting selv. Kanskje vi skal ta opp den tråden? At vi legger til rette, men lar folks nysgjerrighet ta over. Vanskelig balanse, det der.

Har laga oppsett til Ressurser og Hjelp også nå. :slight_smile:

Jeg tenker det kan være fint med en mellomting. Det er absolutt fint å kunne sjekke ut ting selv, men i en “rekrutteringssituasjon”, som jeg tør påstå at det er akkurat nå tenker jeg det også er essensielt med en viss mengde informasjon å vise til.
En oversiktlig samling er vel strengt tatt også fint å ha tilgang til når man skal sjekke ut ting selv?

Kunne det ha vært en idé å bruke noe materiale fra introduksjonstråden i denne posten på FB også?

Det var tanken, ja. :slight_smile:

Jeg er helt med på den!
Vil du at jeg skal klippe, lime og eventuelt skrive om dette kombinert med det jeg har skrevet ovenfor, eller var det det du ville gjøre selv?

Jeg kan begynne på det i dag (litt senere). :slight_smile: Så ser du om du har forslag osv.

Ikke så lett å finne tid, visst. :\ Men jeg har fått mekka ferdig introtråden. Gjenstår litt småplukk, som å finne lenker til ting osv.

Sakser Velkommen-innlegget her, så blir det litt enklere å redigere/veve ting sammen.


Generell intro. Denne nevner egentlig det meste du har med i din intro, @Phoenix, men jeg tror kanskje denne varianten er litt enklere i formen og mer “direkte”? Tanker, dere andre? @Dudek? @Karloff? @MrHvemVet? @Dovre? @Siegfried? @MisturSmith? @gnomiz? @Anonzy? @Stupid? @rhjinfo?

NB: Jeg har ikke funnet lenker/kilder til alle påstandene ennå.

Hei og velkommen til Prosjekt Chanology Norge, ei nettside for protester og aktivisme mot scientologiorganisasjonens bedrageri og misbruk!

E-meter til bruk under "auditering". Foto: Salimfadhley [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

HVEM ER VI?


Prosjekt Chanology er en løst sammensatt, global grasrotbevegelse av aktivister. Bevegelsen oppsto på bildefora i 2008, da en intern scientologi-video med Tom Cruise ble lekket på Internett.

Mange har nok hørt om Scientologikirka og kjendis-scientologer som Tom Cruise og John Travolta. Her hjemme har artistene Hank Von Helvete og Åge “Glam” Sten Nilsen talt Scientologikirkas sak. (1) En harmløs kjendisklubb for de med litt for romslig lommebok, tenker du kanskje. Hvorfor protestere mot en klubb for naive kjendiser?

Sannheten er at organisasjonen står bak en hel rekke overgrep mot sine velmenende tilhengere. Tidligere medlemmer hevder blant annet å ha arbeidet under umenneskelige og fornedrende forhold, nær sagt uten lønn og mat (2); å ha blitt svindlet (3); å ha blitt tvunget til å ta abort (4); å ha blitt tvunget til å selge sitt eget hjem (5); å ha blitt slått og sparket av ledelsen (6); å ha blitt forfulgt og trakassert over lang tid osv (7).

Scientologikirkens “Gold Base” i California. Foto: Angry Gay Pope [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Organisasjonen har også blitt dømt flere ganger (8), senest i 2009 i Frankrike for organisert svindel (9). Den mest omfattende dommen kom imidlertid alt i 1978, da FBI rullet opp scientologioperasjonen “Snow White” (10): et storstilt, og på mange måter vellykket, forsøk på å infiltrere amerikanske myndigheter. En rekke scientologer ble dømt til fengsel, deriblant scientologigrunnleggeren L. Ron Hubbards kone, Mary Sue. Lederen selv ble dømt in absentia til fire år i fengsel av en fransk domstol.

Men hvordan protesterer man mot en prosesslysten organisasjon med milliarder på bok? Hubbard forutså aldri Internetts potensiale: Åpen, fri diskusjon og deling av informasjon har vist seg å være Scientologiokirkens største fiende! Ved å informere venner og kjente, vaksinerer man potensielle ofre. Prosjekt Chanology har, siden 2008, holdt en lang rekke protester, flygebladutdelinger og Internett-kampanjer. Denne globale aktiviteten har gjort det lettere for avhoppere og presse å snakke fritt om Scientologikirken ⸺ uten å måtte frykte forfølgelse eller søksmål.

Planlegging av arrangementer finner sted på vårt forum: http://chanologynorge.org. Kom gjerne innom en tur. Vi trenger all den hjelpen vi kan få!

Kilder:
1: https://www.abcnyheter.no/nyheter/2009/06/09/90184/hank-von-helvete-og-glam-mot-psykiatrien
2: https://en.wikipedia.org/wiki/Rehabilitation_Project_Force
3: http://www.huffingtonpost.com/2013/01/23/scientology-lawsuit-alleges-fraud-deception-mishandling-hundreds-thousands-dollars_n_2537420.html
4: http://abc13.com/news/scientology-woman-alleges-forced-abortion/1318703/
5: https://www.cs.cmu.edu/~dst/Fishman/time-behar.html
6: https://www.theguardian.com/world/2009/jun/22/scientology-leader-attacked-staff-allegation
7: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1379274/Scientologist-Squirrel-busters-stalk-church-defector.html
8: http://whyweprotest.wikia.com/wiki/List_of_lawsuits_lost_by_Scientology
9: http://www.dagbladet.no/nyheter/scientologikirken-i-frankrike-domt-for-bedrageri/65154597
10: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White

En post (?):

HVORFOR PROTESTERE?


Det eksisterer mange grunner til å demonstrere mot scientologiorganisasjonen. Du kan for eksempel protestere mot “Fair Game”, en policy skrevet av scientologiorganisasjonens grunnlegger, som framsetter følgende om kritikere av organisasjonen:

[They] May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed. (HCOPL 18 October 67 Issue IV, Penalties for Lower Conditions)

Du kan protestere mot deres “Disconnection”-politikk, som har splittet mange familier.

Du kan protestere på grunn av den lange rekken av mistenkelige dødsfall i sammenheng med scientologiorganisasjonen.

Fra en demonstrasjon mot Scientologikirken. Foto: Chanology Norge.

Du kan protestere mot deres forsøk på å infiltrere myndigheter, deres bedrageri, deres villedende rekrutteringsteknikker, deres ofre og deres hjernevasklignende metoder.

Og for ordens skyld: Vi protesterer ikke mot medlemmenes tro eller overbevisning, men snarere mot organisasjonens overgrep og misbruk!

En annen post (?):

HVA KAN JEG GJØRE?


Ganske mye! Du kan for eksempel:

 • informere, og på den måten “vaksinere”, venner og bekjente.
 • se om det er et prosjekt du kan bidra til.
 • skrive ut DuFantKortet.net-kort, for så å plassere disse rundt der du ferdes.
 • arrangere demonstrasjoner eller flygebladutdelinger.
 • hjelpe til å finne nye, kreative metoder for å spre informasjon.
 • delta i diskusjoner i kommentarfeltet til scientologirelaterte artikler.
 • lage nytt promomateriell (flygeblader, visittkort, plakater og lignende).
 • dele lenker fra Facebook-gruppa vår.
 • hjelpe til med å etablere grupper og kontoer på nye sosiale medier.

NOEN NYTTIGE LENKER


Her på sida

Nyheter

Andre fora om scientologi

Ressurser/oversikter

Gjerne ikke nødvendig, men grei å ha på lur om noen sutrer:

TO TILBAKEVENDENDE MISFORSTÅELSER


 1. Prosjekt Chanology er ikke ensbetydende med “Anonymous”. Prosjektet startet vel å merke på bildefora assosiert med Anonymous, men det løsrev seg — for å bli en autonom protestbevegelse — alt i 2008.
 2. Vi har fint lite å gjøre med OP[sett inn navn på lovstridig operasjon som er i vinden for øyeblikket]. Hvis du er her for å drive med ulovligheter eller for å markere deg på antidemokratisk vis (f.eks. ved å kneble andre), så har du definitivt kommet til feil sted.

Jeg liker det!
Det går forsovet ikke an å legge til flere bilder på utvalgte steder i posten på FB. Kan ha et album som står oppført sammen med teksten eller et hovedbilde.

Er det mulig å finne og linke til denne?

Dette forslaget liker jeg også. Tror også det kan være fint å dele opp informasjonen i flere poster, så man kan slippe unna en wall of text.

Hva syns dere andre angående denne? burde vi ha den med på FB i det hele tatt? Kan den gjøre mer vondt enn godt på noen måte?

Jeg vet. Jeg tenkte kanskje at vi kan plukke ett av bildene. Andre bilder kan vi, som du skriver, legge til et album og ha litt beskrivende tekst til. :slight_smile:

Det finnes ingen kilde, hehe. Det var bare noe jeg skrev selv. Men jeg skilte det ut som et “sitat”, da jeg ikke fant en god plass til det i teksten. Følte det fungerte bedre som en “faktaboks”.

Helt enig!

Personlig synes jeg ikke vi skal ha den med. Folk flest assosierer ikke Chanology med noe, så det må være å ha den i bakhånd om noen gamle travere begynner å sutre.

Ok, da sier vi det sånn!

Jeg tar den første “hvem er vi” posten som det første innlegget.
Har du noen forslag til profilbilde og header? Jeg tenker E-meter bildet kan være fint som header.
Begynner å fyre opp sida nå :smiley:

Tror begge bildene funker greit. Bildet fra protesten passer også. Ta det du liker best, hehe. :slight_smile:

EDIT: Glemte at det er snakk om header OG profilbilde, hehe. Da er jeg helt enig med deg. E-meter som header og demobilde som profilbilde.

Men bør ikke intro-teksten være “permanent” på sida? Og ikke bare en post? Litt for lenge siden jeg dilla med grupper og sider på FB, hehe.

Prata litt med noen om dette her, og de anbefalte at medlemslista var skjult. At det da var litt lettere å få folk med, kanskje? Evt. at det er en “page” som folk kan like og følge. Tror kanskje ikke vi bør gå for en gruppe med diskusjoner og slikt (hvis det fremdeles går an på FB?). Folk kan heller diskutere under selve sakene som postes. Tanker?

Jeg tenke det samme med en Page fremfor en gruppe :slight_smile:
SKal se om det går an å skjule mdelemslista også, men det kan jeg ikke garantere.