Klargjøring av Facebookside


#10

Jeg tenker det kan være fint med en mellomting. Det er absolutt fint å kunne sjekke ut ting selv, men i en “rekrutteringssituasjon”, som jeg tør påstå at det er akkurat nå tenker jeg det også er essensielt med en viss mengde informasjon å vise til.
En oversiktlig samling er vel strengt tatt også fint å ha tilgang til når man skal sjekke ut ting selv?

Kunne det ha vært en idé å bruke noe materiale fra introduksjonstråden i denne posten på FB også?


#11

Det var tanken, ja. :slight_smile:


#12

Jeg er helt med på den!
Vil du at jeg skal klippe, lime og eventuelt skrive om dette kombinert med det jeg har skrevet ovenfor, eller var det det du ville gjøre selv?


#13

Jeg kan begynne på det i dag (litt senere). :slight_smile: Så ser du om du har forslag osv.


#14

Ikke så lett å finne tid, visst. :\ Men jeg har fått mekka ferdig introtråden. Gjenstår litt småplukk, som å finne lenker til ting osv.


#15

Sakser Velkommen-innlegget her, så blir det litt enklere å redigere/veve ting sammen.


Generell intro. Denne nevner egentlig det meste du har med i din intro, @Phoenix, men jeg tror kanskje denne varianten er litt enklere i formen og mer “direkte”? Tanker, dere andre? @Dudek? @Karloff? @MrHvemVet? @Dovre? @Siegfried? @MisturSmith? @gnomiz? @Anonzy? @Stupid? @rhjinfo?

NB: Jeg har ikke funnet lenker/kilder til alle påstandene ennå.

Hei og velkommen til Prosjekt Chanology Norge, ei nettside for protester og aktivisme mot scientologiorganisasjonens bedrageri og misbruk!

E-meter til bruk under "auditering". Foto: Salimfadhley [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

HVEM ER VI?


Prosjekt Chanology er en løst sammensatt, global grasrotbevegelse av aktivister. Bevegelsen oppsto på bildefora i 2008, da en intern scientologi-video med Tom Cruise ble lekket på Internett.

Mange har nok hørt om Scientologikirka og kjendis-scientologer som Tom Cruise og John Travolta. Her hjemme har artistene Hank Von Helvete og Åge “Glam” Sten Nilsen talt Scientologikirkas sak. (1) En harmløs kjendisklubb for de med litt for romslig lommebok, tenker du kanskje. Hvorfor protestere mot en klubb for naive kjendiser?

Sannheten er at organisasjonen står bak en hel rekke overgrep mot sine velmenende tilhengere. Tidligere medlemmer hevder blant annet å ha arbeidet under umenneskelige og fornedrende forhold, nær sagt uten lønn og mat (2); å ha blitt svindlet (3); å ha blitt tvunget til å ta abort (4); å ha blitt tvunget til å selge sitt eget hjem (5); å ha blitt slått og sparket av ledelsen (6); å ha blitt forfulgt og trakassert over lang tid osv (7).

Scientologikirkens “Gold Base” i California. Foto: Angry Gay Pope [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Organisasjonen har også blitt dømt flere ganger (8), senest i 2009 i Frankrike for organisert svindel (9). Den mest omfattende dommen kom imidlertid alt i 1978, da FBI rullet opp scientologioperasjonen “Snow White” (10): et storstilt, og på mange måter vellykket, forsøk på å infiltrere amerikanske myndigheter. En rekke scientologer ble dømt til fengsel, deriblant scientologigrunnleggeren L. Ron Hubbards kone, Mary Sue. Lederen selv ble dømt in absentia til fire år i fengsel av en fransk domstol.

Men hvordan protesterer man mot en prosesslysten organisasjon med milliarder på bok? Hubbard forutså aldri Internetts potensiale: Åpen, fri diskusjon og deling av informasjon har vist seg å være Scientologiokirkens største fiende! Ved å informere venner og kjente, vaksinerer man potensielle ofre. Prosjekt Chanology har, siden 2008, holdt en lang rekke protester, flygebladutdelinger og Internett-kampanjer. Denne globale aktiviteten har gjort det lettere for avhoppere og presse å snakke fritt om Scientologikirken ⸺ uten å måtte frykte forfølgelse eller søksmål.

Planlegging av arrangementer finner sted på vårt forum: http://chanologynorge.org. Kom gjerne innom en tur. Vi trenger all den hjelpen vi kan få!

Kilder:
1: https://www.abcnyheter.no/nyheter/2009/06/09/90184/hank-von-helvete-og-glam-mot-psykiatrien
2: https://en.wikipedia.org/wiki/Rehabilitation_Project_Force
3: http://www.huffingtonpost.com/2013/01/23/scientology-lawsuit-alleges-fraud-deception-mishandling-hundreds-thousands-dollars_n_2537420.html
4: http://abc13.com/news/scientology-woman-alleges-forced-abortion/1318703/
5: https://www.cs.cmu.edu/~dst/Fishman/time-behar.html
6: https://www.theguardian.com/world/2009/jun/22/scientology-leader-attacked-staff-allegation
7: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1379274/Scientologist-Squirrel-busters-stalk-church-defector.html
8: http://whyweprotest.wikia.com/wiki/List_of_lawsuits_lost_by_Scientology
9: http://www.dagbladet.no/nyheter/scientologikirken-i-frankrike-domt-for-bedrageri/65154597
10: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White

En post (?):

HVORFOR PROTESTERE?


Det eksisterer mange grunner til å demonstrere mot scientologiorganisasjonen. Du kan for eksempel protestere mot “Fair Game”, en policy skrevet av scientologiorganisasjonens grunnlegger, som framsetter følgende om kritikere av organisasjonen:

[They] May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed. (HCOPL 18 October 67 Issue IV, Penalties for Lower Conditions)

Du kan protestere mot deres “Disconnection”-politikk, som har splittet mange familier.

Du kan protestere på grunn av den lange rekken av mistenkelige dødsfall i sammenheng med scientologiorganisasjonen.

Fra en demonstrasjon mot Scientologikirken. Foto: Chanology Norge.

Du kan protestere mot deres forsøk på å infiltrere myndigheter, deres bedrageri, deres villedende rekrutteringsteknikker, deres ofre og deres hjernevasklignende metoder.

Og for ordens skyld: Vi protesterer ikke mot medlemmenes tro eller overbevisning, men snarere mot organisasjonens overgrep og misbruk!

En annen post (?):

HVA KAN JEG GJØRE?


Ganske mye! Du kan for eksempel:

 • informere, og på den måten “vaksinere”, venner og bekjente.
 • se om det er et prosjekt du kan bidra til.
 • skrive ut DuFantKortet.net-kort, for så å plassere disse rundt der du ferdes.
 • arrangere demonstrasjoner eller flygebladutdelinger.
 • hjelpe til å finne nye, kreative metoder for å spre informasjon.
 • delta i diskusjoner i kommentarfeltet til scientologirelaterte artikler.
 • lage nytt promomateriell (flygeblader, visittkort, plakater og lignende).
 • dele lenker fra Facebook-gruppa vår.
 • hjelpe til med å etablere grupper og kontoer på nye sosiale medier.

NOEN NYTTIGE LENKER


Her på sida

Nyheter

Andre fora om scientologi

Ressurser/oversikter

Gjerne ikke nødvendig, men grei å ha på lur om noen sutrer:

TO TILBAKEVENDENDE MISFORSTÅELSER


 1. Prosjekt Chanology er ikke ensbetydende med “Anonymous”. Prosjektet startet vel å merke på bildefora assosiert med Anonymous, men det løsrev seg — for å bli en autonom protestbevegelse — alt i 2008.
 2. Vi har fint lite å gjøre med OP[sett inn navn på lovstridig operasjon som er i vinden for øyeblikket]. Hvis du er her for å drive med ulovligheter eller for å markere deg på antidemokratisk vis (f.eks. ved å kneble andre), så har du definitivt kommet til feil sted.

#16

Jeg liker det!
Det går forsovet ikke an å legge til flere bilder på utvalgte steder i posten på FB. Kan ha et album som står oppført sammen med teksten eller et hovedbilde.

Er det mulig å finne og linke til denne?

Dette forslaget liker jeg også. Tror også det kan være fint å dele opp informasjonen i flere poster, så man kan slippe unna en wall of text.

Hva syns dere andre angående denne? burde vi ha den med på FB i det hele tatt? Kan den gjøre mer vondt enn godt på noen måte?


#17

Jeg vet. Jeg tenkte kanskje at vi kan plukke ett av bildene. Andre bilder kan vi, som du skriver, legge til et album og ha litt beskrivende tekst til. :slight_smile:

Det finnes ingen kilde, hehe. Det var bare noe jeg skrev selv. Men jeg skilte det ut som et “sitat”, da jeg ikke fant en god plass til det i teksten. Følte det fungerte bedre som en “faktaboks”.

Helt enig!

Personlig synes jeg ikke vi skal ha den med. Folk flest assosierer ikke Chanology med noe, så det må være å ha den i bakhånd om noen gamle travere begynner å sutre.


#18

Ok, da sier vi det sånn!

Jeg tar den første “hvem er vi” posten som det første innlegget.
Har du noen forslag til profilbilde og header? Jeg tenker E-meter bildet kan være fint som header.
Begynner å fyre opp sida nå :smiley:


#19

Tror begge bildene funker greit. Bildet fra protesten passer også. Ta det du liker best, hehe. :slight_smile:

EDIT: Glemte at det er snakk om header OG profilbilde, hehe. Da er jeg helt enig med deg. E-meter som header og demobilde som profilbilde.

Men bør ikke intro-teksten være “permanent” på sida? Og ikke bare en post? Litt for lenge siden jeg dilla med grupper og sider på FB, hehe.

Prata litt med noen om dette her, og de anbefalte at medlemslista var skjult. At det da var litt lettere å få folk med, kanskje? Evt. at det er en “page” som folk kan like og følge. Tror kanskje ikke vi bør gå for en gruppe med diskusjoner og slikt (hvis det fremdeles går an på FB?). Folk kan heller diskutere under selve sakene som postes. Tanker?


#20

Jeg tenke det samme med en Page fremfor en gruppe :slight_smile:
SKal se om det går an å skjule mdelemslista også, men det kan jeg ikke garantere.


#21

Verdt et forsøk, i alle fall. :slight_smile: Men jeg tror likes på sider er litt annerledes. Ikke sikkert man kan liste den slags.

Nå la jeg forresten til kilder i intro-teksten. Mangler bare noe på 5. Rimelig sikker på jeg har lest flere saker hvor folk måtte selge hus/hjem. Eller i alle fall pantsette det. Skal søke litt mer.


#22

Heftig, dette trenger vi mer av!

Er mulig å ha en permanent beskrivelse også, kan sikkert ha introposten stående der også


#23

Your credit $31.23

Sånn, så trenger vi ikke stresse så mye, hehe. :wink:


#24

Hehe, takk :slight_smile:


#25

Enig! Synes vi bør ha en slags generell beskrivelse tilgjengelig om noen trykker på About eller lignende.


#26

Det er akkurat det det er snakk om ja. Strukturerer sida nå, linker her snart


#27

Bekrivelse kan ikke være lenger enn 155 ord.

Hva med bare dette?
“Prosjekt Chanology Norge er en nettside for protester og aktivisme mot scientologiorganisasjonens bedrageri og misbruk!
http://chanologynorge.org

Får ikke plass til noe særlig mer…


#28

Da får det duge. :slight_smile:

Går det an å feste en post? At den alltid er øverst eller noe slikt?

Bytta profilbilde på Twitter-kontoen også, btw: https://twitter.com/ChanologyNorge

Ser at auto-lenkinga til tråder her på forumet er herpa, hm. Skal se om jeg kan å fikset.


#29

Kan ha en lengre historie også under “about”