Nå kommer HBO-filmen scientologene frykter

Ifølge VG kommer HBO snart med en dokumentar basert på Lawrence Wrights bok Going Clear fra i fjor.

Lawrence Wright hevder toppsjefen David Miscavige styrer menigheten fra sitt tilbaketrukkede bygningskompleks i California-ørkenen. Lederstilen i kirkesamfunnet skal skal ifølge Wright inneholde ydmykelser, innesperring og fysisk avstraffelse av stabsmedlemmer som har unnlatt å utføre ordre til punkt og prikke, og med trakassering, forfølgelse, overvåking og bakvaskelser som midler mot kritikere, avhoppere og journalister.

Medlemmene av den såkalte Sea Org, scientologiens øverste presteskap, skal ifølge boka styres av frykt og leve svært kummerlige liv mens Miscavige selv velter seg i luksus og pleier en perfekt fasade foran kjendis-scientologer som Tom Cruise og John Travolta.

2 Likes

Litt bakgrunnsmateriale for de som ikke kjenner til Lawrence Wright:

Pressen ser ut til å like nyheten:

Og her er noen til.

Hehehehehe! La oss si at dette ikke ville vært mulig uten Chanology.

1 Like
1 Like

Nice one!

1 Like

Filmen “Going Clear” har debut 25. januar på The Sundance Film Festival i Utah. Filmselskapet holder uvanlig tett om saken. I følge Mike Rinder er en resigør med stor troverdighet om som heller ikke er redd den store stygge Scientologikirken deres verste mareritt.

Poppcorn-time!

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2014/12/08/sundance-bound-hbos-film-about-scientology-will-debut-in-utah-on-january-25/

1 Like

Jeg tipper HBO skjelver i buksene: One Scientologist is out to teach HBO a lesson for its upcoming documentary

Jeg er sikker på at HBO er såååå bekymret.

1 Like

Scientologikirken opererer med en enkelt manual for hvordan håndtere omverdenen. Dessverre for organisasjonen ble denne manualen skrevet for 50 år siden av en 2. rangs science-fiction forfatter med tvilsom mental helse. Resultatet er gruppen skyter seg selv i foten igjen og igjen.

I et forsøk på å diskreditere dokumentarfimmaker Alex Gibney, forfatter Lawrence Wright og selve filmen, har gruppen nå tatt ut fullsideannonser i flere amerikanske storaviser. Innholdet er omntrent det man kunne forvente: Gibney har ikke tatt kontaktet “kirken”, innholdet er ensidig preget av avhoppere med hevnmotiver etc.

Hvis Scientologikirken med dette hadde satset på å minske interessen for filmen, har de brakt ris til egen bak. Desverre for dem ser det ikke ut til at begrepet “Streisand-effekt” er omtalt i Hubbards skrifter.

Både Tony Ortega og Mike Rinder har kost seg med annonsene, Rinder med ikke mindre enn tre poster:

http://tonyortega.org/2015/01/15/scientology-takes-out-full-page-ad-in-the-new-york-times-to-attack-alex-gibney/

http://www.mikerindersblog.org/scientology-promoting-hbo-documentary/
http://www.mikerindersblog.org/scientologythe-media-redux/
http://www.mikerindersblog.org/shit-scientology-says/

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/01/25/scientology-doc-going-clear-claims-the-church-split-up-tom-cruise-and-nicole-kidman.html

https://www.yahoo.com/movies/sundance-scientology-documentary-going-clear-109073513897.html

http://www.huffingtonpost.com/2015/01/25/going-clear-tom-cruise_n_6543724.html

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_FILM_SUNDANCE_SCIENTOLOGY_FIRST_LOOK?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory/sundance-doc-pulls-back-curtain-scientology-28477630

http://www.pressofatlanticcity.com/news/ap/first-look-sundance-doc-pulls-back-curtain-on-scientology/article_2c1072ba-7188-52ba-aea4-cdfe0917bf3c.html

http://nypost.com/2015/01/26/tom-cruise-and-scientology-big-had-nicole-kidmans-phone-tapped/

Tony Ortegas rapport fra perimæren:

http://tonyortega.org/2015/01/25/going-clear-premieres-at-sundance-and-we-watched-in-awe-with-the-celebs/

1 Like

Scientologikirken slår tilbake!

Som Tom Cruise en gang uttrykte det, “it is not a turn the other cheek kind on church”. Organisasjonen har satt i gang sin egen bakvaskelseskampanje mot dem de trodde ville være med i filmen. Problemet er bare at de har tatt feil, av 8 deltagere var Jason Beghe den eneste de gjettet riktig på. Drittpakkene om Jesse Prince, Garry “Smurf” Scarff, advokat Graham Berry, Mark Fisher, og X-kona til Scientologikirkens president, Karen de la Carriere, har de laget helt forgjeves.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/01/26/scientology-hits-back-at-alex-gibneys-film-going-clear-with-predictable-smears/

1 Like

1 Like

Ai, ai! Bare det ikke koker bort i kålen, slik det pleier (jf. de siste store etterforskningene).

Wyden har slått frampå med dette før, spørsmålet er om han får noen med seg. Ortega og andre som var tilstede advarer mot å tro at dette vil kaste noe av seg snart, om noen gang.

Ja, det jeg var redd. :\

Både Rinder og Ortega mener at en av de viktigste effektene av filmen er at den eksplisitt setter søkelyset på Tom Cruise og John Travolta (særlig førstnevnte) og viser hvordan de med viten og vilje er med på å gjøre det økonomiske og fysiske missbruket av medlemmer mulig. Det er helt åpenbart at de har visst, og skal de ha noe håp om å frigjøre seg fra den stadig større byrden organisasjonen er i ferd med å bli, er de nødt til å ta et oppgjør med Miscavige.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/01/27/why-alex-gibneys-going-clear-is-scaring-the-crap-out-of-scientology/

Mike Rinder:
http://www.mikerindersblog.org/going-clear-prison-of-belief-ii/

Scientologikirken slår tilbake!

Vel, på en måte. De har startet en Twitter-konto ved navn “Freedom Media Ethics” (135 som følger den …) hvis formål er å slenge dritt om Gibney og Wright og å lenke til “Freedom Magazine” som har en drittpake-side for de involverte i filmen. Det vil helt sikkert hjelpe på organisasjonens image utad…

HBO flytter premieredatoen fra 16. mars til 29. mars, skriver Tony Ortega. Endringen skyldes, ifølge Ortegas kilder, visstnok ikke press fra CoS, men det at HBO ønsker å kringkaste dokumentaren i beste sendetid, nemlig søndag kveld.

Litt flere artikler om filmen:

http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/02/20/scientologists-tom-cruise-religion-prison-of-belief_n_6719946.html

Og et par til.