Narconon i Trout Run i Maryland

Denne saken postet jeg oprinnelig som en bisak i tråden om National Association of Forensic Counselors vs Narconon, men det fortjener en egen tråd:

I Trout Run i Maryland ligger et eldre hyttekompleks av den litt påkostede sorten. Her prøver Narconon å skaffe seg innpass bakveien ved å få Trout Run designert som et “historic landmark”. Gjennom en å påvirke de lokale politikerne på bakrommet tidligere, har de fått til en deal der et slikt landemerke kan brukes til “recovery housing”, der det ikke finnes noen begrensninger på hva dette innebærer (typisk dårlig jobb av uniformerte lokalpolitikere). Nå står debatten om hvordan man kan hindre Trout Run å bli et slikt historisk landemerke.

Fredricks News Post:
http://www.fredericknewspost.com/news/politics_and_government/frederick-county-council-prepares-for-vote-on-trout-run-historic/article_93d0ac89-146f-5a46-af32-c0ef717ccb4f.html

Saken har utløst et fullt sett med 2008-tull, inkludert DDS-angrep på anti-Narconon nettstedene Narconon Reviews og Reaching for the Tipping Point (begge er nede i skrivende stund), lokalpolitikerere som truer med å saksøke kritisk lokalpresse, den lokale sheriffen kalt ut for å arrestere folk som var ute for å se på stedet og privatetterforskere som oppfører seg ubehagelig. På tide å hoste opp GF-maska igjen…

Hah!

På tross av at Scientologikirken brukte alle bakromstaktikkene de hadde til rådighet, fikk saken for mye offentlig oppmerksomhet da Channal 4 TV News møtte opp for å dekke rådsmøtet. Saken endte med et rungende nei til å klassifisere Trout Run som historisk, og derved blokkere mulighetene for Narconon.

AnonMary på ESMB:

Mike Rinder sin analyse av hva som kommer til å skje videre: Miscavige tar dette som en fornærmelse.

Rinder sier videre at det er ganske sikkert at Miscavige vil trekke fram en av sine juridiske storkanoner for å får avgjørelsen omstøt. Får han det til? Byrådet i Fredricks, der Trout Run ligger, har vært svært, svært nøye med å følge boka denne gangen, men denslags pleier jo ikke Scientologikirken å bry seg så mye om.

Tony Ortega:
Scientology routed: What the national press hasn’t figured out about the Trout Run defeat

New York Times: Maryland: Vote Is a Setback for Scientology-Linked Rehab Center

Rinder har rett, de ser ikke ut til å ville gi seg:

Your 4state.com: Trout Run property owners still seeking to open Scientology-linked rehab center

Rodgers said they “absolutely” have plans to move forward with a Narconon facility at Trout Run, and in a statement released Tuesday night, the company wrote: “We will continue to explore all options available to open a rehabilitation facility at Trout Run, to help in the fight to stem the area’s horrendous drug abuse problem.”

Takk for oppdateringene!

Tony Ortega: Scientology routed: What the national press hasn’t figured out about the Trout Run defeat

[Councilman Jerry Donald, explaining why Trout Run is not really unique at all.]

Last week, a prominent local citizen of Frederick County, Maryland, assured one of our best sources that a majority on the county council had been convinced to vote no to putting a property known as Trout Run on the county’s list of historic places, which would have allowed the property’s owner, the Church of Scientology, to put a drug rehab clinic on it.

Weeks of negative press about the matter, as well as the efforts of many longtime opponents to Scientology’s drug rehab network, Narconon, had had its effect, and our source was assured that at least four council members had decided to vote against adding the property to the county’s historic list. “Maybe 5-2,” the person said, and added that even a vote of 6-1 was possible.

Yesterday afternoon, that 6 to 1 shellacking of Scientology actually came true, with many of our readers watching it happen live over the Internet.

There was much rejoicing at places like Facebook, where various groups have kept an eye on the impending battle. The Washington Post and New York Times, which each have provided excellent coverage on a complex local issue, more soberly reported the 6-1 vote.

But in all the euphoria over seeing Scientology denied, we’ve seen little to answer our own concerns about Scientology’s gambit in Maryland.

Because, honestly, this project makes no sense whatsoever. And when Scientology does something that makes no sense, you know there’s only one question to ask.

What in blazes does David Miscavige think he’s up to? (Mine uthevinger.)

[…]

Det er stadig vekk dårlige nyheter for Narconon. I Ontario, Canada har Narconon forsøkt å få omgjort reguleringen av et område fra jordbruksproduksjon til et av sine “rehabiliteringssentere”. Bygningene Narconon har kjøpt inn ligger i Ontarios “grønne belte”, og myndighetene ønsket ikke å omgjøre reguleringen.

Derved har nok en av Narconons planer om en “Ideal Narconon”, rehabiliteringssentere unna offentlighetens lys der rike, berømte og innflytelsesrike mennesker kan sende sine bortfarne sønner og døtre falt i fisk. I februar i år avslo de regionale myndighetene Victoria, Australia søknaden om å starte et rehabiliteringssenter i East Warburton. 2. juni fulgte myndighetene i Fredrics, Maryland etter og nektet å gi Trout Run betegnelsen “historisk”, hvilket ville åpnet et smutthull i loven og gitt Narconon innpass. Nå, bare 8 dager senere har altså myndighetene i Ontario fulgt etter og etter lang tids drakamp avslått re-reguleringen.

Forhenværende medlemmer av Scientologikirken sier at alle disse innkjøpene skyldes at David Miscavige for 10 år siden srtartet prosessen med å skape tilbaketrukne luksus-utgaver av Narconon. Det har tatt flere år, men under IAS’ feiring i Saint Hill i oktober 2014 annonserte Miscavige en ny struktur på organisasjonen, som blant annet omfattet en ny enhet (Voice for Humanity, ikke å forveksle med den virkelige organisasjonen Voice for Humanity) samtidig som det gamle Narconon International forsvant under uklare omstendigheter. Nå ser det ut til at Miscaviges strategi har slått spektakulært feil, siden kritikere verden over følger organisasjonens minste bevegelser og sørger for at myndighetene fort oppdager hvem de har med å gjøre.

Oppsummerende artikkel av David Love:
http://www.examiner.com/article/david-miscavige-and-narconon-loses-another-battle-canada-rejects-drug-rehab

1 Like

Så… leit.

1 Like

Nå, fem måneder senere, har “Social Betterment Properties International” (nok et av Scientologikirkens stråselskaper) klaget avgjørelsen i Fredrick County inn for den lokale domstolen. I følge klagen, er avgjørelsen til byrådet gal fordi de vurderte Narconons forbindelse til Scientologikirken og hvorvidt Narconon faktisk har noe for seg som rehabiliteringssystem. Under debatten i Fredrick var imidlertid byrådet usedvanlig tydelige på at de kun hadde vurdert om stedet var historisk. Den eneste som nevnte Narconon og Scientologikirken var det eneste rådsmedlemmet som stemte for.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/10/26/scientology-cries-religious-discrimination-in-appeal-brief-filed-in-maryland-zoning-fight/

På dagen for en måned siden klaget Social Betterment Properties International (i.e. Scientologikirken) på Fredrick County’s avgjørelse om ikke å føre opp “Trout Run” som et “historic landmark”. og derved ikke la Narconon opprette et rehabiliteringssenter. Nå har fylket svart, og helt korrekt pekt på at det var SBP som kjøpte stedet uten å sjekke uten at det forelå en konsesjon for å drive rehabiliteringssenter, det at Narconon har brukt 4,85 millioner dollar på stedte er strengt talt ikke kommunens feil. De har også pekt på at det faktisk er kommunens jobb å vurdere hvorvidt de skal føre ting opp på “historic sites”-lista. I det hel etatt munter lesning:

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/11/27/scientology-wants-to-force-a-drug-rehab-center-on-maryland-heres-the-local-countys-response/

Svaret fra kommunen:

1 Like

I utgangspunktet prøver Scientologikirken å skjule at Narconon er en del av organisasjonen, men striden i Maryland har gjort at de blir nødt til å spille religions-kortet. Når ha de svart kommunen i rettsaken, og svaret deres er i retting av “vi er så relligiøse, hvordan kan dere gjøre slikt mot oss”.

Så spørs det i retten biter på.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/12/13/scientologys-latest-filing-in-the-trout-run-zoning-fight-we-bleed-for-all-religions/

Fredricks County har tatt pause i godkjenning av flere “historic landmarks” fram til de har gjennomgått sitt eget regelverk for godkjenninger. Byrådet holder kortene tett til brystet, men det er liten tvil om at det er nettopp Narconon-saken som er utløsende årsak. Moratoriet på utpeking av nye historisk landemerker kom 2. juni, bare to timer etter at forslaget om å sette Trout Run på listen over historiske landemerker ble avvist.

The Frederick News Post:
http://www.fredericknewspost.com/news/politics_and_government/levels_of_government/county/council/historic-designation-bill-headed-for-council/article_57845ad2-3d69-5d8f-af0a-47327c2fab1d.html

Rettsaken mellom Fredicks og Narconon (vel, Social Betterment Properties International) går i retten i dag når amerikanerne har våknet og fått seg noen kopper kaffe (dvs rundt middagstid her på berget). Mary McConell (AnonMary) er til stede og vil rapportere på Underground Bunker (og sikkert også på WWP og ESMB).

UPDATE:
Mary McConnell har levert rapport til Tony Ortega: Scientologikirkens advikater forsøkte å få dette til å være et spørsmål om reguleringsplan, men det virket ikke som om dette gjorde videre inntrykk på dommeren. McConnells vurdering var også at dommeren ikke i det hele tatt var interessert i organisasjonens påstand om at dette var religiøs diskriminering. Dommeren brukte i stedet tiden på å diskutere lovgivingen som regulerer bystyrets forhold til den historiske komiteen (som var de som i utgangspunktet anbefale at stedet skulle gis status som historisk). Dommeren har sagt han vil avgi dom om en måned.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2016/01/04/monday/

1 Like

Scooter på ESMB (Paul Schofield) postet en internsang observasjon om Trout Run og Yarramalong (Australia). Det ser ut til at Scientologikirken har blitt lurt av smarte eiendomsmeglere, og at de i sin tro på å være overmenneskelige Homo novis ikke har sett at de ikke nødvendigvis er de eneste haiene i denne businessen.

On reading through the comments by the Bunkeroos, I noticed that someone pointed out how the cult got scammed by the previous owners of Trout Run who were trying to sell the place and were, shall we say, “Careless with the truth” about the “historical” side of the property.

That’s pretty much what happened at Yarramalong, where someone from the cult in LA rang the local real-estate agent (who was selling the property to the cult) to confirm from him that the property would increase in value as the years went by. Seriously, what did they think he was going to say? That it’s 50% or more over-priced and they’d never be able to do anything with it?

The really funny part about Yarramalong is that the original contract contained a clause that said the cult could put down a deposit and get a full refund if their DA got knocked back by the local Council. Just before the initial decision on the DA happened, the cult went ahead and bought the property. Then got the DA refused by Wyong Council. Then they appealed - and we all know how well that worked out for them.

$cientology “Administration practices” - where a shitload of stupid collides with a carload of crazy.

Hah!

Litt mer informasjon om tvisten i Australia:

1 Like

Avgjørelsen i Trout-Run saken må tilbake til bystyret for en bedre redegjørelse.

Dommeren i Fredricks County har avgjort at bystyrets avgjøresle delvis er et juridisk anliggende, men at han ikek kan ta noen avgjørelse i saken fordi bystyret ikke har lagt ved noen juridisk begrunnelse for sin avgjørelse. Han har sendt daken tilbake til bystyret og bedt dem skrive en begrunnelse.

The Fredrick News-Post:
Trout Run designation case will go back to County Council for explanation of vote

1 Like

Bystyret i Fredricks har skjønt at de kanskje ikke var så lurt å ha med rusbehandling som en muliog bruk av historiske bygninger.

Nå er de i ferd med å endre loven. Bystyret stemte enstemmig for å fjerne rusbehandling fra listen over “lovlige untak” som slike historiske bygninger kan brukes til. Loven blir trolig formelt godkjent i løpet av måneden. Det er derimot usikkert om denne nye loven bare vil gjelde for nye historiske bygninger, eller om den også vil gjelde eksisterende bygninger, og derved Trout Run om Scientologikirken skulle får presset gjennom en historisk benevnelse.

Fredrick News & Post: Frederick County Planning Commission recommends group homes not be allowed on historic properties

Beste setninga ut av Narconon saken:
“Nå ser det ut til at Miscaviges strategi har slått spektakulært feil, siden kritikere verden over følger organisasjonens minste bevegelser og sørger for at myndighetene fort oppdager hvem de har med å gjøre.”

2 Likes