Narconon International lagt ned?

De siste dagene er det blitt klart at det er flere enn Ryan Hamilton og Rolshous Law som har lukter Narconons blod i vannet. I går rapporterte Tony Ortega at en til nå ukjent advokat fra California har i all stillhet satt i gang omkring et dusin saker. Vi vet fra de tidligere sakene at Narconon International, som sorterer rett under ABLE (Association for Better Living and Education, nok en av Scientologikirkiens mange “sekulære” frontgrupper) har vært et av Scientologikirkens svake ledd, fordi den knytter Narconon til en enhet som Scientologikirkens leder David Miscavige kontrlerer. Nå ser det ut til at Narconon International blir ofret.

Tony Ortega har fortalt at han har hørt flere ubekreftede rykter om at Narconon International skal ofres. Så langt har han ikke valgt å tro på ryktene, men forrige kveld skjedde noe som fikk ham til å ombestemme seg. Mark Ebner, en journalist som i 1996 gikk undercover i Scientologi-organisasjonen for Spy magazine har kommet over en mengde papirer i et kontor som ser ut til å ha blitt flyttet ut av i høy fart.

Kontoret ligger på 4652 Hollywood Boulevard - Narconon International sitt kotor - og huset intil for noen få uker siden deres president, Clark Carr. Det ser ut til at han har forlatt det i en fart, og at ingen har tenkt på å rydde opp. Hurtig omorganisering uten forvarsel (og ofte uten at noen har tenkt på opprydding) er typisk for organisasjonen, som da de over natta sa opp all stab ved LA Org og erstattet dem med Sea Org’ere. Det ser ut til at Narconon International har møtt en tilsvarende skjebne.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/02/09/mark-ebner-finds-scientologys-rubbish-again-as-narconon-international-vanishes/

1 Like

Hvis de faktisk legger ned, så starter de vel bare ei ny gruppe (med et fjongt, misvisende) navn. Dessverre.

Spørs om det vil hjelpe på:

  1. Pågående saker

og

  1. Narconons grunneleggende problem, nemmlig at det er dårlig forkledd scientologi

Det hjelper nok fint lite på pågående saker, men de kan jo starte med “blanke ark” om de starter noe helt nytt. Ser bare for meg at de ikke gir slipp på en så stor gruppe sårbare mennesker/ofre/kunder/rått kjøtt.

Narconon har to verdier for scientologikirka, det ene er å tjene penger, det andre er å rekrutere folk som så kan settes til å tjene penger (it’s all aboutthe money…).

Takket være Internet og en del X-pasienter som har blitt varslere, særlig David Love, har Narconon løpt opp i problemer som spenner bein for lønnsomheten. Narconon kaster nok forsatt noe av deg, men om man trekker fra alt det det koster unngå pinlige rettsaker og å holde kaptein David Miscavige utenfor spørs det om sjappe går i pluss lenger. Jeg vil tro Narconon per i dag først og fremst er et rekruteringsverktøy. I så fall hjelper det ikke å starte med blanke ark så lenge hver enkelt Narconon-filial fortsetter å være en Narconon.

Jeg mente bare at de kanskje har planer om å “kjøpe” seg litt tid, ved å starte noe under nytt navn. Litt som folk gjør med tvilsomme utesteder. Ei uke går det ad undas, så starter samme gjengen noe nytt uka etter. Det tar gjerne litt tid før folk skjønner at det er samme gjengen som står bak.

Problemet her er at Narconon International ikke har noen “egenvirksomhet”, det er bare en paraply for alle de forskjellige Narconon-sentrene rundt omkring. Det er også gjennom dem pengene sluses til ABLe og derfra til IAS. Det er en del Narconon-sentere som har skiftet navn (det er en grei liste over dem på engelsk Wikipedia), men Narconon International har ikke noen grunn til å “starte opp under et annen navn”.

Den eneste grunnen jeg kan se til å ofre Narconon International er for å redde ABLE fra strømmen av rettsaker som truer med å involvere kaptein David Miscavige direkte. Det er selvfølgelig mulig at dette er noe Miscavige har bestemt seg for i et lite gjennomtenkt raserianfall, og at dette handler om at Clark Carr ikke personlig har gjort nok for å beskytte sin herre og mester. Uansett kan ikke dette rette opp de dokumentene som saksøkerne allerede sitter på.

Nytt om Narconon:

Det ser ut til at de nye “ideal Narconons” David Miscavige annonserte på den nyttårsfesten til Scientologikirken nå kommer. Det blir stadig vanskeligere for Miscaviges advokater å hevde at han ikke har noe med Narconon å gjøre så lenge han melker Narconon for alt det er vedt i intern PR…

Tony Ortega (2. e-post):
http://tonyortega.org/2015/02/15/scientology-sunday-funnies-new-continental-narconons-opening-soon/#more-20353

Narconon er død, lenge leve Narconon!

Vel, ikke akkurat.

På den store IAS-festen i Saint Hill i England annonserte kaptein Miscavige den nye strukturen på Narconon. Narconon som vi kjenner det er lagt død, og nå er det en ny “ideal” Narconon som tar over. Faktisk er hele systemet lagt om. I stedet for å være en franchise-basert modell, blir nå Narconon lagt direkte under ABLE, og skal drives av SeaOrg. Som kaptein i SeaOrg betyr det at Miscavige nå har direkte kontroll med hver enkelt Narconon.

Hva Miscavige ønsker å oppnå med dette er uklart. Han har ofret Narconon International og Clark Carr, og har samtidig utnevnt en ny leder for ABLE, som ikek på noe tidspunkt har blitt offentlig navngitt, på tross at hun er avbildet. Spekulasjonene går på at det skal bli vanskeligere å saksøke gruppen om man ikke kjenner lederens identitet. Hun har på den annen side allerede blitt identifisert som Shannon Walker eller Shannon Wilson (scientologer har ofte flere navn de opererer med samtidig).

Det er også uklart hvordan det å knytte Narconon tettere til ABLE skal gjøre det enklere for Miscavige i forhold til Ryan Hamiltons mange saker mot gruppen.

I det nye SeaOrg-styrte Narconon skal scientologi-bindingene være tydeligere, og de satser tydeligvis på små, men ekstremt luksuriøse anlegg (10-20 plasser). Enten satser de på å tjene penger på de super-rike, eller så er Narconon trukket tilbake som en aktiv rekruteringsintsitusjon, og i stedet ment som nok et lett i en Potemkinkulisse for å skape inntrykk av at organisasjonen faktisk gjør noe.

Tony Ortega har en lang og meget internsang artikkel i dag:
http://tonyortega.org/2015/11/10/narconon-is-dead-long-live-narconon-how-scientology-solved-its-drug-rehab-addiction/#more-26579

1 Like

Oi, det var jo litt av en endring også. Hm, med en så tydelig kobling, så må de ha noen ganske nye planer for driften, ja.

Begge forslagene du skisserer virker i grunnen plausible.

Hvis Miscavige har tenkt å binde Narconon tettere til organisasjonen og innunder COS’ religiøse paraply (noe Rinder faktisk foreslo for ham mens han fortsatt var i OSA), betyr det at Miscavige har ofret Narconon uansett hva han selv måtte tro.

1 Like

Ja, jeg ser ikke for meg hvordan det skal være liv laga med en så tett forbindelse til moderorganisasjonen.

Det er jo stadig snakk om COS vil gå under “with a bang or with a wimper”, og stort sett er det det siste. Dette var på den annen side et ganske tilfredsstillende smell.

1 Like

2 Likes

Narconon har visst, tilfeldigvis, nøyaktig samme struktur som Scientologikirken:

1 Like

Narconon Fresh Start har blitt “Ideal” som en del av Miscaviges “Ideal Org/Narconon” strategi:

http://forum.reachingforthetippingpoint.net/index.php?topic=12964.msg36515#new

Tony Ortega rapporterer at hele Nord-California delen av Narconon har hoppet av og løsrevet seg fra Scientologikirken. Ortegas kommentar til sin egen artikkel:

THIS IS A COMPLETE VICTORY AND A BIG FUCK-YOU TO MISCAVIGE.

Narconon centers are ostensibly independent franchises, locally owned and operated. But they have to be licensed by Narconon International and ABLE and must use the full Narconon/Scientology program, verbatim.

This group of clinics in Santa Cruz and Lake Tahoe, etc. were sick and tired of the lawsuits that come with the Narconon system, and so they COMPLETELY broke away from Scientology, as the email from Hannon makes very clear.

They are no longer licensed by Scientology. They will no longer use the Scientology system. Our source from our previous story told us the new system they are advertising is one that is mainstream and legitimate.

David Miscavige just lost his entire Northern California system of rehabs, and he won’t be getting the 10 percent of their revenue they used to send him.

These are just regular rehabs now, with no ties to Scientology. Yes, some of the employees will obviously be left over from the previous regime, but our source tells us he thinks they will be chased away pretty quickly.

Kilde:
http://tonyortega.org/2015/12/28/confirmed-narconons-entire-northern-california-network-splits-with-scientology/#more-26887

1 Like

Det går visst ikke så bra med Narconon: https://tonyortega.org/2017/09/07/forced-to-open-its-books-one-overseas-scientology-rehab-shows-that-business-is-grim/

One of the tough things about reporting on the Church of Scientology is that its tax-exempt status allows it to hide much of its financial information from the public. In some countries, however, Scientology and its front groups have to open their books. Among them is the Netherlands, where once again we’re getting a look at the annual financial report from the Narconon drug rehab center there. And just like last year, we’ve asked our resident money man, John P. Capitalist, to go over the numbers…