Narconon saksøkt av National Association of Forensic Counselors

Kanskje den mest alvorlige saken for Narconon i øyeblikket er at National Association of Forensic Counselors, en privat gruppe som selger godkjenning av blant annet avrusings- og rusbehandlingspersonell (på samme måte som Norske Veritas godkjenner skip), har saksøkt Narconon for missbruk av deres sertifisering. NAFC har saksøkt alt fra enkelte avdelingskontorer helt op til David Miscavige sjøl, og har også saksøkt en god del “independent councelors” som Narconon er avhengige av for å få klienter.

Narconon har i mange år brukt NAFC som godkjenningsinstans, og har aktivt brukt godkjenningen til å vinne innpass i stater der de tidligere ikke har kunnet drive. Når har NAFC saksøkt Narconon for å 1) framstille det som om NARFCs godkjenning av enkeltindivider gjelder hele programmet, 2) for å bruke NAFCs sertifikater på folk som ikke har godkjenning og 3) for å systtrematisk latt Narconons personell jukse seg til godkjenning.

En hel del av de som hadde godkjenning fikk den trukket tilbake i fjord i forbindelse med sakene i Oklahoma, uten at de gar fjernet sertifikatene sine fra hjemmesider og offentlige papirer. NAFC (som Veritas) lever av at deres godkjenning faktisk er verdt noe, og mener at deres “brand” nå er påført ubotelig skade. De vil derfor at Narconon øyeblikkelig slutter å juge på seg sertifisering de ikke har, pluss å betale et ikke ubetydelig pengebeløp for å dekke opp NAFC forettningstap.

Folk som har greie på slikt mener dette kan bli en av de aller styggeste sakene for Narconon.

http://tonyortega.org/2014/05/19/scientologys-drug-rehab-network-sued-for-conspiring-to-misuse-counseling-credentials/

Saken der National Association of Forensic Counselors har saksøt alt fra enkelte narconon-avdelinger og hele veien opp til Miscavige, har nå Miscavige fått innkallingpapirene. For dem som ikke helt vet hva dette innebærer, er det slik i USA at du ikke kan regnes for å være part i saken før du har fått innkallingen i hånda. Dermed lurer mange skurker seg unna ved å søke for å være et annet sted når innkallingen kommer. Det å levere slike papirer er et eget yrke.

Etter meget om og men har nå “the process server” fått gitt papirene til vaktene til en av scientologikjerkans mange anlegg på en slik måte at det vil regnes som en godkjent innkalling. Miscavige har derved “been served”, og nå begynner bøttebaletten med å sette et stort lag advokater på saken for å få ham tatt ut av saken.

Tony Ortega: http://tonyortega.org/2014/09/23/david-miscavige-youve-been-served-leader-of-scientology-will-need-to-respond-to-nafc-suit/#more-17033

Som kremtoppen på kransekaka har også dommeren i saken i Oklahoma bestemt at rapporten som Oklahomas myndigheter gjemte i en skuff fordi de ikke hadde lyst til å legge seg ut med scientologikjerka bestemt at denne rapporten skal komme de saksøkende foreldrene i hende. Dessverre vil rapporten forbli konfidensiell intil videre, men dette er et lagt skritt på veien mot å sparke beina under Narconon i Oklahoma.

Tony Ortega igjen: http://tonyortega.org/2014/09/23/narconon-denied-damaging-oklahoma-report-on-scientology-rehab-facility-will-be-turned-over/#more-17038

Kaptain David Miscavige har nå, heeeelt på tampen av fristen, svart på stemningen. Det er ikke så mye spennende foreløpig, men hans advokater har svart at det vil sende en “special appearance” (det vil si at advokatene hans kommer for å argumentere at han ikke er part i saken), og han ber samtidig om en utsettelse til 21. oktober for å sende et mer grundig svar.

Nøyaktig hva han skal svare denne gangen er interessant. I saken mot Monique Rathbun har hans advokater argumentert for at han ikke har noen forretninger i Texas. Det blir verre denne gangen, ettersom Narconon Arrowhead har vært framstilt som selve flaggskipet i Narconon-flåten. Dette kan bli riktig artig!

Miscaviges motsvar: https://www.scribd.com/doc/243277036/NAFC-v-Scientology-Miscavige-Extension

Oi, spennende! Takk for oppdateringen, Dovre.

Mulig strategi for Miscavige videre:

Under det årlige International Association of Scientologists (IAS, Miscaviges private pengebinge) sitt årlige ball i East Grinstead i helga, holdt som vanlig kaptein Miscavige en tale hvor han skrøt av alt de har gjort og skal gjøre. Denne talen er i prinsippet strengt hemmelig, men kulten lekker som en sil om dagen, så møte var knapt over før Tony Ortega hadde en post oppe om det.

Selv om denne talen i all hovedsak består av tvilsom statistikk og or delvis rein jug, var det enkelte interessante momenter. Det var ventet at Narconon ikke ville bli nevnt, men det ble de. Det spennende var at selve flaggskipet, Narconon Arrowhead ikke var nevnt med et ord, i stedet snakket Miscavige varmt om sin nye plan for “Ideal Narconons”. De har blant annet kjøpt kåken etter Larry Hagman (J. R. Ewing fra såpeoperaen Dallas, for dem som husker tilbake til urtiden), som de har tenkt å bruke til sin nye kjendis-Narconon.

Spørsmålet er om ikke dette delvis er et forsøk på å kaste “gamle Narconon” til ulvene og prøve å skape en situasjon der Miscavige ikke har noe med Narconon Arrowhead å gjøre.

Tony Ortega: http://tonyortega.org/2014/10/20/scientology-is-turning-larry-hagmans-house-into-a-drunk-tank-for-celebs/

Miscavige svarer retten (surprise, surprise) at han ikke har noe med saken å gjøre. Papirene finnes her.

Miscaviges “special appearance” ansøkning i rettsaken er nå inne. Ikke helt overraskende inneholder den de forventede påstandene om at Miscavige ikke har noe med saken å gjøre, og ikke har noen forbindelser med Oklahoma. De bruker en god del trykksverte (vel, toner i våre dager) på å bortforklare at Miscavige åpnet Narconon-senteret 2003.

Ellers er det litt artig at den gamle doktrinen “alltid angrip, aldri forsvar” dukker opp igjen. Ansøkningen bruker en god del tid på å rakke ned på NAFC, både på mannen som startet NAFC og alle stetee der en annen enn dem ble valgt for å bedrive sertifisering. Tll slutt anklager de NAFC for å benytte det gamle “slenge dritt på veggen og se om noe blir hengende”-trikset. I det hele tatt, artig lesning!

NAFCs advokat har følgende å si om saken:

We aren’t scared, and we won’t be intimidated. We fully intend to go forward. The allegations as set forth by Miscavige in this motion have nothing to do with this litigation at all. They’re intended only to intimidate and to convince people to drop their litigation. Our response will show they won’t have that intended effect,

Tony Ortega: http://tonyortega.org/2014/11/06/riffer-madness-scientology-leader-david-miscavige-goes-smeary-in-new-court-filing/

National Association of Forensic Counselors svarer Miscavige, og presidenten for Narconon International, Clark Carr, en av de mange anklagede i saken saksøker NAFC tilbake!

Saken om sertifisering begynner nå å nå en påtagelig temperatur. Miscaviges søknad om å bli ekskludert fra saken, ved å slange dritt om eierne av NAFC har tydeligvis fyrt opp advokaten, som har skrevet et meget skarpt svar. Anbefalt lesning:

For å gjøre dagen enda muntrere, har Tony Ortega tatt en titt på anklagen fra Narconon Internationals president, Clark Carr. Den inneholder en hel del morsomheter. Særlig muntert er det at Carr anklager NAFC for å selge sertifisering som er verdiløs, fordi California har fjernet NAFC fra listen over selskaper som er anbefalt å søke sertifisering hos. Det er mulig at Carr har et poeng, men grunnen til at NAFC ble fjernet er at California ikke likte at de hadde sertifisert Narconon! Så Narconon anklager NAFC for å selge et sertifikat til dem som er verdiløst, fordi de hadde kjøpt det!

Juhuuu!

Å saksøke en saksøker er naturligvis gammelt nytt for Scientologikirken, men det begynner å bli lenge siden vi så det så bladtant og åpenbart som her.

Tony Ortega:

http://tonyortega.org/2014/11/14/classic-scientology-shenanigans-as-class-action-lawsuit-is-filed-against-legal-opponent-nafc/

1 Like

Beste fra WWP:

2 Likes

Saken mellom National Association of Forensic Counselors og Narconon ruller langsomt videre. Noen av de 82 originale mistenkte har nå blitt ekskludert fra saken, og NAFC har bestemt seg for å brekke opp saken i en serie under-saker heller enn å kjøre den som en enkelt massiv sak.

I motsaken som Carr har rettet mot NAFC har det skjedd noen endringer siden Clark Carr brått forsvant ut av Narconons toppledelse i fjord. Organisasjonen ønsker nå å erstatte Carr med Daniel Manson som hovefornermed! Uansett blir nok Carr kalt inn for å avgi vitneforklaring, han holder for øyeblikket hus i Tijuana, Mexico. NAFC har bedt om at motsaken avvises som grunnløs, høringen er foreløpig satt til 11. august.

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/05/10/ryan-hamilton-files-his-28th-fraud-lawsuit-against-scientologys-drug-rehab-network/

Scientologikirkens bakvaskelseskampanje mot National Association of Forensic Counselors er i full sving:

Francis Deisler startet NAFC, men organisasjonen drives i dag av hans kone, Karla Taylor

Saken om Narconon i Trout Run, Maryland er flyttet til et eget emne.

(flyttet)

Stacy Murphy is still dead, but Oklahoma gives the Scientology rehab that killed her new life

We were busy traveling yesterday and didn’t notice what a portentous date it was.

On July 19 three years ago, Stacy Dawn Murphy, 20, died of a drug overdose while she was a patient at Scientology’s flagship drug rehab facility, Narconon Arrowhead in eastern Oklahoma. She was the third patient to die at Narconon Arrowhead in only nine months, and those deaths sparked numerous county and state investigations, as well as a number of lawsuits.

Three years later, Narconon Arrowhead is barely hanging on — not because of the investigations, which seemed to go nowhere, but because the ensuing press attention has kept people from sending their loved ones to the facility.

But despite all that — despite the deaths, the investigations, and the press reports, as well as two lawsuits alleging that the state torpedoed an investigation that would have shut down the facility because Oklahoma’s mental health bureaucrats literally feared taking on the Church of Scientology — despite all that, Scientology will continue to be able to operate its diminished drug rehab flagship.

Why? Because on June 26, less than a month before the anniversary of Stacy Murphy’s death, the state of Oklahoma approved a new two-year certification for Arrowhead to operate.

That’s some gift for the family of Stacy Murphy.

Here, look for yourself…

[…]

Saken der National Association of Forensic Counselors (NAFC) har saksøkt Narconon og en serie beslektede grupperinger og personer, inkludert David Miscavige har versert en stund i rettsystemet. Det var også en serie angrep på ektemannen til lederen av NAFC, Carla Taylor, etter all sannsynlighet satt i gang av Scientologikirken, og det har lenge vært stille om saken. Nå er saken igjen i retten.

Carla Taylor saksøkte i utgangspunktet Narconon i Oklahoma, der deres hovedanlegg Narconon Arrowhead ligger. NAFC har sitt hovedsete i Indiana. David Miscaviges advokater klarte å argumentere for at saken egentlig ikke involverte ham, siden har stort sette jobber i California.

I flere saker har det å kunne trekke Miscavige inn som vitne eller tiltalt vist seg å være en fordel, ettersom han tydeligvis er villig til å ofre andre enheter eller betale seg ut av saker heller enn å måtte avgi forklaring under ed. Carla taylor har nå trukket saken i Oklahoma og anlagt saken på ny i California med de samme anklagede, inkludert David Miscavige. Advokaten for NAFC er Jonathan Little, som allerede har mange rettsaker mot Narconon i rettsystemet.

Tony Ortega: The NAFC refiles its massive lawsuit against Scientology

NAFC vil visst ha David Miscavige som vitne:

NAFC names David Miscavige a witness in Scientology trial scheduled for October

http://tonyortega.org/wp-content/uploads/2016/05/SMPOfficial2-e1465262367930.jpg

We talked yesterday with David Keesling, the attorney who is representing the National Association of Forensic Counselors. In 2014 the NAFC filed a massive, complex, and highly technical lawsuit against the Church of Scientology, its leader David Miscavige, and 80 other defendants associated with Scientology’s drug rehab network, Narconon.

[…]

1 Like

Siden denne tråden er den der det tragiske dødsfallet til Stacy Murphy blir nevnt, poster jeg gårsdagens nyheter her:

Den nå nedskalerte eller nedlagte Narconon Internatitional og Association for Better Living and Education (ABLE) har bedt dommeren i Stacy Murphy-saken om å bli tatt ut av saken. Deres argument er at Narconon Arrowhead bare leier metoden deres, og at de ikke har noen kontroll med den daglige driften. Med tanke på dokumentene som kom fram under saken mot Narconon i Atlanta, der den lokale lederen Mary Reiser tok direkte ordre fra Narconon International etter at Patric Desmond døde der i 2008, virker dette argumentet lite holdbart. Scientologikirken endte med å betale seg ut av Desmond-saken, etter at Reiser hadde ertet på seg dommeren med å lyve friskt og freidig i rettsaken.

Problemet med sakene mot Narconon er at Scientologikirkens folk lyver i alle ledd for å beskytte moderorganisasjonen. Å pirke hull på alle de små og store løgnene krever ofte et lagt detektivarbeid.

Tony Ortega: Nearly four years after Stacy Murphy’s death, Scientology files motion to kill much of lawsuit

1 Like