Scientologi-trofeer til salgs

Det er ikke akkurat noen overraskelse at Scientologikirkas mange trofeer er til salgs. Hver av de underlige statusnivåene deres koster et visst antall dollar, hvert nivå med sin egen tittel i kråkelatin og et ditto glorete trofé. Nå har imidlertid en del av dem dukket opp på e-bay. Lyst til å bli Platinus Meritorious med ei diger sølvfarga kule til å ha på kontoret?

Det ser ut til at det er et par av Miscaviges “hvaler”, ekteparet Richie og Amy Acunto som har fått det trangt økonomisk. Det er salg av innholdet fra en lagerplass hvor leien har løpt ut som nå har sendt en hel samling med scientologi-stash ut på markedet.

I følge Marty Rathbun er ekteparet Acunto mangemillionærer og finansakrobater som brukte sitt gode navn og rykte som OT’ere innad i organisasjonen for å selge tvilsomme forsikringer. Etter hvert som de har donert sine oppsamlede midler til Miscaviges lille imperium og andelen lettlurte scientologer synker, ser det ut til at Acunto’ene har havnet i uføre, takket være Hubbards strålende “management tech”. Det virker heller ikke som om det er så mange som gråter over det.

Marty Rathbun:

WWP (mange bilder av trofeer til salgs):

https://whyweprotest.net/threads/scientology-platinum-meritorious-award-given-to-richie-amy-acunto-is-up-for-auction-on-ebay.121203/#post-2496715

Konkursen i selskapet (Bizjournal):

http://www.bizjournals.com/sacramento/stories/1999/06/21/tidbits.html?page=all

2 Likes

Det er høy stemning på ESMB, og noen lurer på om de rett og slett skal spleise på et av trofeene og go det til en SP (Tony Ortega for eksempel).

Beste shoop så langt:

http://www.forum.exscn.net/attachment.php?attachmentid=8670&d=1416123980

1 Like

Tony Ortega har en mer detaljert sak om Acunto og hans forsikrings-imperium som gikk ad undas. Det ser ut til at han kjørte det i grøfte selv, ved å donere ti millioner dollar til Miscavige.

http://tonyortega.org/2014/11/22/the-scientologist-who-wouldnt-fly-the-rise-and-fall-of-insurance-mogul-richie-acunto/

Saken har enkelte likhetstrekk med mordet på Tom Ciancio, som hadde oppdaget at sjefen, Rex Fowler hadde tatt penger fra firmaet for å gi til kulten:

http://www.thedenverchannel.com/news/rex-fowler-found-guilty-of-first-degree-murder