Scientologikirken bruker Paul Haggis til å reklamere for "purification rundown" i Russland

Paul Haggis er en kjent regissør som var scientolog i mange år, men som brøt med organisasjonen i 2009. Han har siden latt seg intervjue av forfatteren Lawrence Wright, som først skrev en artikkel og senere en bok om Haggis’ tid som scientolog og hvorfor han etter hvert brøt med gruppen. Scientologikirken forsøkte å føre en svertekampanje mot Haggis som resultat, men endte med å gi ris til egen bak. Likevel, på tross av alt de har sagt om Haggis, bruker de hans navn og bilde for å promotere “renselsesprogrammet” purification rundown.

På tross av at Haggis har vært en av orgainisasjones mest synlige kritikere i mange år, ser dette ikke ut til å stoppe dem fra å bruke hans tidligere medlemskap i promotering:

Det må vel antas at Haggis selv ikke er spesielt begeistret for å brukes på denne måten, særlig ikke sammen med renseselsprigrammet som i følge alle legekyndige er rent kvaksalveri og dessuten helseskadlig. I Russland har helsemyndighetene rett og slett forbudt alle scientologibasserte helseprogrammer, men det ser altså ikke ut til å hindre Scientologikirken i å reklamere for dem.

Nå venter vi spent på om Haggis finner det verdt å bryet å reagere på saken.

Tråd på WWP:
https://whyweprotest.net/threads/scientology-front-group-narconon-using-paul-haggis-endorsement-in-russia.122615/

Enten går de bananas med retusjering og “sletting” av alle spor, eller så kjører de på som om ingenting har skjedd. Ikke lett å bli klok på CoS.

1 Like

Jeg tenker dette er et resultat av at gruppen borte i Russland ikke har fått med seg “current events”. Kan hende har de sett etter gammelt promo-materiale og rett og slett ikke vist hvem Haggis er og hva som har skjedd.

1 Like

Tror du kan ha rett.