Skientologikirken og Photoshop ... igjen

Det er velkjent at Scientologikirken bruker Photoshop, rare linser og ekstreme fokus for å få sine magre medlemstall til å se bedre ut enn de er. Klassikeren er da Washington Post beskrev hyppig bruk av “clone tool” i bildene fra nyttårsballet 1999/2000. Nå har Scientologikirken overgått seg selv ved å publisere bilder av et godt besøkt arrangement som ikke er avholdt enda!

Under årets store scientologiarrangement på Saint Hill manor i East Grinstead, England, ble det presentert et nytt “ideal” prosjekt, denne gangen en “ideal management org” som skal åpne snart. Det morsomme her er at den snart ideelle “Continental Liaison Offices Europe” allerede har lagt ut bilder av åpningen sin … full av jublende publikum … bortsett fra at åpningen ikke har funnet sted enda.

Mike Rinder: http://www.mikerindersblog.org/delusion-reigns/

2 Likes

1 Like

En av de beste bitene er det som står på løpeseddelen:

THE HISTORIC GRAND OPENING OF THE CONTINENTAL LIAISON OFFICE EUROPE in Copenhagen, Denmark, was celebrated by more than X,000 Scientologists from XX nations on Saturday October 25.

Legg merke til at datoen er 25. (altså 6 fram i tid i forhold til når siden ble publisert), antall detlagere og hvor de kom fra ikke er fyllt ut enda. Juhu!

Skarpe øyne over på WWP har lagt merke til at Scientologikirken nå har begynt med å speilvende de bitene de vil duplisere:

https://whyweprotest.net/attachments/fake-photo-2-jpg.238603/

1 Like

Det er bare til å lenke til bilder nå, forresten.

Kanskje på tide å rote frem [en gammel side jeg hadde liggende][1]?

PS1: Sidene er ikke validerbare og med mange råtne linker.

PS2: Adressen til FRI-Norge - [http://fri-norge.org/][2]

PS3, 2014-10-25: Nå har jeg gjort siden validerbar og samtidig rettet eller fjernet råtne linker. :smiley:
[1]: http://dyndns.jowt.com/juks/
[2]: http://fri-norge.org/

2 Likes

Det som overrasker meg mest, er hvor åpenbart det er. En skulle jo tro de skjønte at man burde flytte “klonen” et godt stykke unna originalen, men neida.

2 Likes

Godt poeng! Men man kan vel si om scientologene som nazistene under 2. verdenskrig: Hadde de vært smartere, ville de ha vunnet. Men hadde de vært smartere, kunne de heller ikke vært nazister?

Det absurde med slike forfalskninger, er at de blir utført av noen som vet hva de gjør. Jeg kan innse at eiendomsmeglere vet de lyver når de forfalsker og manipulerer bilder. De tjener penger på det! Men hvordan kan religiøse folk tro på sin egen religion når de lyver bevist for å forsvare den?

Sånn sette er jo Scientologikirken bedre stilt i forhold til sin egen etikk. I scientologi er ikke det å juge noen synd. De har jo til og med en serie “Training routines” (TR 0-9) som skal lære dem å lire av seg hva det skal være uten å fortrekke en mine.

Kanskje Training routines (Scientology) er en Wikipediaartikkel vi med hell kunne oversette til norsk?

Ikke dumt. Kanskje vi kunne gjort det til et “større” prosjekt: oversette relevante CoS-artikler?

Vi har jo snakket om det før, og det er en god idé. Jeg får lage meg et par Wikisokker.

Jeg lager en planleggings-/koordineringstråd i løpet av dagen. (Skal reise om et par strakser, så tar det litt senere.)

… og jubelen vil ingen ende ta!

Det er jo flere ting enn dårlig oppmøte som plager Scientologikirken. Det åpenbare faktum at grunnlegger L. Ron Hubbard var en skurk av ekstraordinære dimensjoner for eksempel. Han klarte for eksempel å gifte seg med Sara Northrup (egentlig dama til kompisen Jack Pason), uten å huske å ta ut skilsmisse fra den andre kona si, Margaret “Polly” Grubb.

I våre dager er kanskje dette ikke så voldsomt sjokkerende (særlig ikke når vi vet at Hubbard var en skurk i utgangspunktet), men den gangen, og for konservativ amerikansk middelklasse i dag, er dette vondt å innrømme. Dessuten er det jo faktisk forbudt. Hva skal så Scientologikirken gjøre?

I den vanvittig latterlige bokserien “RON”, der det gamle torsketrynet framstilles som en slags blanding av Buddha og Lyn Gordon, har Scientologikirken tydd til sin gamle venn Photoshop for å gjøre livet enklere. Mens Hubbard og Northrup snøt Parson på en båt i Miami, ble de intervjuet av en lettlurt journalist. Dette intervjuet er sitert i boka “RON - the master mariner”, men både tekst og bilde er redigert:

Ikke bare har Hubbard mirakuløst blitt kvitt Sara, han har sannelig blitt kvitt hovedmasten i samme slengen. Det faktum at han ser ut som en fyr jeg aldri ville lånt ei krone har dog ikke endert seg.

Tony Ortega:

http://tonyortega.org/2014/11/12/scientology-photoshopping-erasing-l-ron-hubbards-second-wife-from-the-ron-series/

1 Like

RON-series, part deux:

I dag er L. Ron Hubbards omgang med småjenter i Commodore Messenger Organization (CMO) noe som får noen og enhvær til å lette på øyebrynene. Den eldre Hubbard omgav seg med jenter mellom 10 og 14 år, utstyrt med hotpants. Det er forøvrig verdt å merke seg at denne gruppen ble brukt som springbrett av David Miscavige da han kapret makten i Scientologikirken.

Uansett, i dag er det vanskelig å framstille CMO uten at folk begynner å spørre spørsmål organisastjoen helst ikke vil svare på. Bildet til venstre er et bilde fra en eldre scientologi-publikasjon, bildet til høyre er fra RON-serien:

Legg merke til at ikke bare er den lille jenta med båtluen borte, Hubbard har på magisk vis også blitt et halvt hode høyere.

Tony Ortega:

http://tonyortega.org/2014/11/13/scientology-photoshopping-part-2-a-mystery-disappearance-on-the-yacht-apollo/

1 Like

Hubbard designet sikkert uniformene selv.

Bildekilde: http://tonyortega.org/2014/08/03/sunday-funnies-more-scientology-fliers-than-you-can-shake-a-stick-at/#comment-1524744283

1 Like

Gøy! Selv har jeg studert disse to båtbildene uten å klare å se hvordan de er manipulert. For, ja, jeg tror det har blitt klusset med begge bildene. I det til venstre, ser det ut som om benken har blitt fjernet.

Ellers kan det være at det ikke er Hubbard som er blitt større, men fyren til venstre som er blitt mindre? Her har jeg prøvd å legge bildene over hverandre med to markerte referansepunkter:

Noen som har tips om hvordan man enkelt kan få til at man automatisk hopper mellom to bilder slik at man lettere kan se endringene?

Kanskje ved å lage en animert gif?

Jeg tror de har brukt skew eller distort eller tilsvarende og strukket bildet oppover i det høre hjørnet- Legg merke til hvor mye bakgrunnen bak Hubbard er forskjøvet. Skille mellom vegg og tak bak ligger horisontalt på det gamle bildet, mens det buer oppover til høyre på det nye.

Jeg tror du har rett. Finnes det “opphavelige” bildet i høyere oppløsning? Frister litt å lage en animert gif som veksler mellom de to forskjellige bildene.

Poster det om jeg finner det

1 Like

Ah, animated gif var det jeg skulle søke etter for å få til denne vekslingen. Og jeg fikk til noe, som så forsvant i min Firefox da jeg lastet opp bildet. :frowning:

Men her er på en annen server det jeg fikk til! Jeg la inn en strek mellom de to punktene jeg prøvde å holde fast.

Merkelige ting skjedde også med det ene bildet i den forbindelse med animeringen. Men dette er godt nok til at man kan se strekkingen. :smile:

Legg også merke til hvordan det er diffust der hvor benken er fjernet i det første bildet! Dette er noe jeg kjenner igjen fra den gang et av mine egne bilder ble manipulert av noen kommunister.

PS: For animeringen brukte jeg makeagif.com. Noen som har noen bedre forslag?