Velkommen til ChanologyNorge.org!


#1

Hei og velkommen til Prosjekt Chanology Norge, ei nettside for protester og aktivisme mot scientologiorganisasjonens bedrageri og misbruk!

E-meter til bruk under "auditering". Foto: Salimfadhley [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

HVEM ER VI?


Prosjekt Chanology er en løst sammensatt, global grasrotbevegelse av aktivister. Bevegelsen oppsto på bildefora i 2008, da en intern scientologi-video med Tom Cruise ble lekket på Internett.

Mange har nok hørt om Scientologikirka og kjendis-scientologer som Tom Cruise, John Travolta og Kirstie Alley. En harmløs kjendisklubb for de med litt for romslig lommebok, tenker du kanskje. Hvorfor protestere mot en klubb for naive kjendiser?

Sannheten er at organisasjonen står bak en hel rekke overgrep mot sine velmenende tilhengere. Tidligere medlemmer hevder blant annet å ha arbeidet under umenneskelige og fornedrende forhold, nær sagt uten lønn og mat; å ha blitt svindlet; å ha blitt tvunget til å ta abort; å ha blitt tvunget til å selge sitt eget hjem; å ha blitt slått og sparket av ledelsen; å ha blitt forfulgt og trakassert over lang tid osv.

Scientologikirkens “Gold Base” i California. Foto: Angry Gay Pope [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Organisasjonen har også blitt dømt flere ganger, senest i 2009 i Frankrike for organisert svindel. Den mest omfattende dommen kom imidlertid alt i 1978, da FBI rullet opp scientologioperasjonen “Snow White”: et storstilt, og på mange måter vellykket, forsøk på å infiltrere amerikanske myndigheter. En rekke scientologer ble dømt til fengsel, deriblant scientologigrunnleggeren L. Ron Hubbards kone, Mary Sue. Lederen selv ble dømt in absentia til fire år i fengsel av en fransk domstol.

Men hvordan protesterer man mot en prosesslysten organisasjon med milliarder på bok? Hubbard forutså aldri Internett: Åpen, fri diskusjon og deling av informasjon har vist seg å være Scientologiokirkens største fiende! Ved å informere venner og kjente, vaksinerer man potensielle ofre. Prosjekt Chanology har, siden 2008, holdt en lang rekke protester, flygebladutdelinger og Internett-kampanjer. Denne globale aktiviteten har gjort det lettere for avhoppere og presse å snakke fritt om Scientologikirken ⸺ uten å måtte frykte forfølgelse eller søksmål.

HVORFOR PROTESTERE?


Det eksisterer mange grunner til å demonstrere mot scientologiorganisasjonen. Du kan for eksempel protestere mot “Fair Game”, en policy skrevet av scientologiorganisasjonens grunnlegger, som framsetter følgende om kritikere av organisasjonen:

[They] May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed. (HCOPL 18 October 67 Issue IV, Penalties for Lower Conditions)

Du kan protestere mot deres “Disconnection”-politikk, som har splittet mange familier.

Du kan protestere på grunn av den lange rekken av mistenkelige dødsfall i sammenheng med scientologiorganisasjonen.

Fra en demonstrasjon mot Scientologikirken. Foto: Chanology Norge.

Du kan protestere mot deres forsøk på å infiltrere myndigheter, deres bedrageri, deres villedende rekrutteringsteknikker, deres ofre og deres hjernevasklignende metoder.

Og for ordens skyld: Vi protesterer ikke mot medlemmenes tro eller overbevisning, men snarere mot organisasjonens overgrep og misbruk!

HVA KAN JEG GJØRE?


Ganske mye! Du kan for eksempel:

 • informere, og på den måten “vaksinere”, venner og bekjente.
 • se om det er et prosjekt du kan bidra til.
 • skrive ut DuFantKortet.net-kort, for så å plassere disse rundt der du ferdes.
 • arrangere demonstrasjoner eller flygebladutdelinger.
 • hjelpe til å finne nye, kreative metoder for å spre informasjon.
 • delta i diskusjoner i kommentarfeltet til scientologirelaterte artikler.
 • lage nytt promomateriell (flygeblader, visittkort, plakater og lignende).
 • dele lenker fra Facebook-gruppa vår.
 • hjelpe til med å etablere grupper og kontoer på nye sosiale medier.

NOEN NYTTIGE LENKER


Her på sida

Nyheter

Andre fora om scientologi

Ressurser/oversikter

TO TILBAKEVENDENDE MISFORSTÅELSER


 1. Prosjekt Chanology er ikke ensbetydende med “Anonymous”. Prosjektet startet vel å merke på bildefora assosiert med Anonymous, men det løsrev seg — for å bli en autonom protestbevegelse — alt i 2008.
 2. Vi har fint lite å gjøre med OP[sett inn navn på lovstridig operasjon som er i vinden for øyeblikket]. Hvis du er her for å drive med ulovligheter eller for å markere deg på antidemokratisk vis (f.eks. ved å kneble andre), så har du definitivt kommet til feil sted.

REGLER


 1. Ulovligheter medfører suspensjon. Dette gjelder også oppfordringer til ulovligheter. Kort sagt: følg norsk lov!
 2. Ikke publiser personlig informasjon — verken din egen eller andres.
 3. Søppelpost — f.eks. i form av gjentatt lenking til irrelevante/ulovlige nettsider — medfører suspensjon.
 4. Vi er ikke interessert i “skolegårdskonfliktene” dine. Import av “drama” sidestilles med søppelpost og medfører suspensjon. Dette gjelder både moderatorer og medlemmer. Dersom du har noe uoppgjort med andre medlemmer, ser vi helst til at du ordner opp dette andre steder enn her.

Klargjøring av Facebookside