WISE: Kvinne saksøker selskap for tvungen scientologi-kurs

Det er ikke ukjent at WISE (World Institute of Scientology Enterprises), en at Scientologikirkens mange stråorganisasjoner, prøver å lure scientologi inn bakveien gjennom å gi sine ansatte obligatoriske kurs. Det har versert flere rettsaker om dette, den siste er en kvinne som har saksøkt Lusida Rubber Production for ulovlig oppsigelse etter at hun nektet å delta på et seminar der kursholderen forlangte at hun skulle forkaste sin religion.

Kursholderen er en William “Bill” Johonnesson, som er en gammel kjenning i WISE-sammenheng. Dette er heller ikke første gang WISE havner i retten på grunn av sine tvungne religionskurs. I 2012 ble en tannlege i Oregon dømt til å betale en klekkelig bot for det samme, og i 2013 kom en sak er inn i rettsystemet for en tannlege i Miami for overivrig misjonering forkledd som “kurs”. I Frankrike etterforskes stadig saken om Arcadia studio som ble kjørt i grøfta av WISE.

Saken har allerede skapt oppsikt i lokalpressen:
http://www.ktvn.com/story/30711005/woman-sues-over-alleged-forced-scientology-sessions

Tony Ortega:
http://tonyortega.org/2015/12/10/dox-woman-sues-pasadena-company-for-forcing-scientology-on-her/

1 Like

Og når vi først er inne på WISE:

http://www.mikerindersblog.org/wise-shilling-again/

Mike Rinder har postet et tiggerbrev fra WISE for å finnansier Kaptein Miscaviges nye store studio for Scientologikirken. “Vinneren” kan få sitt eget e-meter!

Lykke til med å hevde at WISE ikke er Scientologikirken…